Acasă Actualitate Cetăţenii din zona garajelor Rusu Şirianu-D. Kiriac îi cer primarului Nicolae Robu...

Cetăţenii din zona garajelor Rusu Şirianu-D. Kiriac îi cer primarului Nicolae Robu o întâlnire

388
DISTRIBUIȚI

Timişorenii care locuiesc în zona străzilor Rusu Şirianu . D. Kiriac, unde sunt amplasate garajele acestora, îi cer primarului Nicolae Robu o întâlnire pentru prezentarea proiectului de parcare etajată, urmare la documentele depuse la PMT în data de 23 aprilie. Ei cer primăriei să anuleze decizia de a demola garajele din str. Rusu Şirianu-Kiriac la data stabilită de 08.05.2019 şi să înceapă demolarea după se va şti exact ce se construieşte în loc şi va fi pregătită construcţia.

“Solicităm ca domnul primar Niclae Robu să stabilească o nouă întâlnire cu proprietarii de garaje din zona Rusu Şirianu-Kiriac, aşa cum s-a convenit în 17 aprilie, în care să se prezinte propunerea/propunerile de parcări pentru zona ocupată acum de garaje, pe care să le studieze proprietarii, astfel încât să se aleagă împreună varianta optimă”, spun aceştia.

Ei motivează nevoia acestei întâlniri din mai multe motive:

“1. Demolarea garajelor, fără a avea un proiect autorizat de toate instituţiile implicate şi fără buget pregătit pentru aceasta acţiune va provoca o problemă reala a locurilor de parcare. În plus, încă 35-40 de maşini (maşinile din garajele demolate) vor avea nevoie de un loc de parcare până la terminarea lucrărilor, în condiţiile inexistenţei parcării amenajate la 45 grade pe strada Russsu Şirianu, stradă cu sens unic.

  1. Ţinând cont de prevederile din “Normativ privind proiectarea parcajelor etajate” şi respectiv “Normativ pentru proiectarea parcajelor de autoturisme în localităţi urbane”, lăţimea minimă a unui loc de parcare este de 2,3 m. Pe suprafaţa ocupată acum de garaje s-ar putea trasa marcaje pentru 43 autoturisme, adică pentru 8 autoturisme suplimentar faţă de cele 35 din garaje. Având în vedere declararea interesului public din notificarea postată pe garaje care în cazul de faţă poate conduce la amenajarea de locuri de parcare, înţelegem că eventuala demolare a garajelor ar putea conduce la amenajarea a 8 (opt) de locuri de parcare suplimentare, dacă parcarea s-ar face la sol.
  2. Dacă, însă, se va construi în locul rezultat prin demolarea garajelor, o parcare etajată, numărul locurilor de parcare ar putea fi aproape dublu, ceea ce ar fi clar în beneficiul cetăţenilor din zonă. Execuţia unei parcări etajate, pe lângă sporirea numărului de locuri de parcare, ar avea avantajul că parcarea devine o construcţie definitivă, integrată în zonă, care asigură locuri de parcare şi în situaţia creşterii numărului de autoturisme din zonă.
  3. Aceasta ar presupune să se întocmească proiectul de parcare etajată, adaptat la dimensiunile disponibile, după demolarea garajelor, să se discute cu cetăţenii, în vederea stabilirii soluţiei optime, alegând între variantele prezentate: subsol-parter sau parter-etaj sau alte variante. Să se stabilească firma care va executa parcarea. Astfel, după demolare, ar putea să se înceapă imediat execuţia”, arată cetăţenii din zona vizată.

În concluzie, aceştia cer primăriei să anuleze decizia de a demola garajele din str. Rusu Şirianu-Kiriac la data stabilită de 08.05.2019, să înceapă demolarea după se va şti exact ce se construieşte în loc şi va fi pregătită construcţia.

Comentarii

comentarii