Acasă Administraţie Cetățenii Timișului decid destinația sumei de un milion de lei din banii...

Cetățenii Timișului decid destinația sumei de un milion de lei din banii județului. CJT a adoptat bugetul participativ

485
DISTRIBUIȚI

Un milion de lei va fu pus în acest an la dispoziția cetățenilor, care vor putea decide destinația pe care acești bani din bugetul județului o va lua. O premieră, Consilul Județean Timiș a introdus bugetul participativ.

Cetățenii vor putea decide direct spre ce proiecte finanțate se vor îndrepta fondurile alocate special în acest sens. Este momentul în care cetățenii pot să se implice direct și să decidă ce inițiative sunt prioritare pentru ei.

”În acest fel, cetățenii depășesc nivelul în care erau doar consultați și încep să contribuie concret, fie prin înscrierea unui proiect, fie prin votare. Este un instrument prin care se încurajează transparența în administrație. Se crește încrederea cetățenilor în instituție. Cei care doresc să propună idei viabile, cetățenii sunt invitați să cunoască modul în care sunt alocate resursele la nivelul întregului județ și modul în care funcționează CJT, bugetul participativ responsabilizează și le dă cetățenilor posibilitatea să se implice și nu doar să comenteze de pe margine. Încurajează  creativitatea și apropierea de administrația publică, cetățenii activi având posibilitatea să configureze acțiuni în domenii care îi afectează în mod direct. Pe scurt, bugetul participativ poate fi sintetizat în trei cuvinte  cheie, capacitatea cetățenilor, implicarea activă și înțelegerea alocării bugetare”, a anunțat Alin Nica, președintele CJT.

Comentarii

comentarii