Acasă Actualitate Cete de colindători la Episcopia Caransebeșului în Caraș Severin

Cete de colindători la Episcopia Caransebeșului în Caraș Severin

449
DISTRIBUIȚI

Preasfințitul părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, a primit în aceste zile câteva cete de colindători la Catedrala Episcopală din Caransebeș pentru a se împărtăși reciproc de vestea cea bună a Nașterii Domnului.

Pe soleea catedralei au urcat grupuri de copii și tineri îmbrăcați în costume populare, elevi din unitățile de învățământ ale municipiului Caransebeș, precum și cete de colindători din mai multe parohii și așezăminte monahale ale Eparhiei Banatului Montan.

„Deși nu am avut așa mulți colindători ca și în ceilalți ani, totuși tradiția colindatului se păstrează în eparhia noastră. Noi i-am primit pe acești vestitori ai Nașterii Domnului, copii, tineri, vârstnici, care se aseamănă cu îngerii și păstorii ce cântau în cor colindul cel mântuitor «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu și pe pământ pace, între oameni bună voire»

Colinda strămoșească ne întărește, ne dă putere și ne încredințează că Dumnezeu este cu noi, iar noi suntem în familia Dumnezeului nostru. Atunci când suntem împreună cu colindătorii noștri ne simțim în marea familie a lui Dumnezeu și credem că și în acest an, care a fost mai special pentru noi toți, ne-am bucurat și ne-am veselit duhovnicește, ascultându-i pe colindători și împărtășindu-ne unii altora gândul cel bun”, a spus PS Lucian.

Toți colindătorii au fost răsplătiți cu daruri și calendare pentru anul 2021 înmânate de către PS Lucian, însoțite de călduroase urări pentru sărbători și pentru noul an.

 

Comentarii

comentarii