Acasă Eveniment Cetăţean român, prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un...

Cetăţean român, prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un poliţist de frontieră

560
DISTRIBUIȚI

Flagrantul s-a realizat în baza denunţului poliţistului de frontieră

În urma denunţului formulat de un poliţist de frontieră din Oraviţa, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Anticorupţie pentru judeţul Caraş-Severin, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, au prins în flagrant un cetăţean care a încercat să ofere suma de 300 de euro pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.
Luni, 2 august, un poliţist de frontieră din cadrul SPF Oravita şi-a sesizat superiorii cu privire la faptul că un cetăţean român, L.S., din localitatea Lugoj, jud. Timiş, în vârstă de 28 ani, i-a promis bani pentru a nu lua măsuri legale împotriva lui.
Barbatul a fost depistat pe comunicatia Oraviţa-Anina, transportând într-un autoturism marca Audi, cantitatea de 1.060 pachete de ţigări marca Marble, în valoare aproximativă de 5.300 lei, pentru care nu avea documente de provenienţă.
Poliţistul de frontieră a întocmit actele premergatoare de cercetare penala, moment în care şoferul i-a oferit 300 de euro pentru a nu continua activităţile de cercetare în dosar. Poliţistul a refuzat să se lase mituit şi a formulat denunţ cu privire la cele întâmplate.
Fiind sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, ofiţerii D.G.A. – Serviciul Anticorupţie pentru judeţul Caraş-Severin au procedat la organizarea flagrantului, L.S. fiind surprins în timp ce oferea suma de 300 de euro poliţistului de frontieră. 
În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de cel în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.P. şi cercetarea acestuia în stare de libertate, dosarul fiind preluat de către ofiterii D.G.A. în vederea continuării cercetărilor. Totodată, poliţiştii de frontieră i-au întocmit bărbatului actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul marca Audi, înmatriculat în judetul Timiş, a fost indisponibilizat.
Marţi, 3 august, cetăţeanul a fost prezentat la Parchet, unde a primit ordonanţă de reţinere pe 24 de ore, urmând ca miercuri să fie prezentat la instanţă cu propunere de arestare preventivă.
 

Comentarii

comentarii