Acasă Actualitate Cezar Ioana, reputatul jurnalist şi publicist timişorean, s-a stins din viaţă

Cezar Ioana, reputatul jurnalist şi publicist timişorean, s-a stins din viaţă

1194
DISTRIBUIȚI

Cezar Ioana, un ziarist cu adevărat de cursă lungă (de peste 60 de ani în presa românească), un profesionist desăvârșit, un caracter deosebit, ne-a părăsit, astăzi.

Filiala Uniunii Ziariştilor Profesionişti „Valeriu Branişte” Timiş, dar şi toţi cei care l-au cunoscut deplâng trecerea fulgerătoare în nefiinţă a celui care a fost slujitor decenii în şir pe altarul presei româneşti.

Cezar Ioana s-a născut în Cetatea Banilor  Craiova, fiind al patrulea copil al familiei Ioana H. Ion și Stanca. Primele încercări  în ale scrisului datează din perioada liceului, publicând în ziarele din Craiova, Pitești, București  (Înainte și Scânteia Tineretului). În 1969 devine colaborator al ziarului „Scânteia”, iar de la 1 Mai 1970, corespondentul acestui ziar pentru județul Timiș și Zona Banatului până la 22 Decembrie 1989.  În această calitate a abordat subiecte din toate domeniile vieții, economice, sociale, cultural, din învățământ-cercetare, sport, turism și în toate genurile gazetărești. Este colaborator la ziarul regional, apoi județean „Drapelul Roșu”. După Revoluție, editează săptămânalul pentru sate „Anotimpuri”, devenit bilunar al specialiștilor și cercetătorilor din agricultura și silvicultura Banatului. În perioada 1995-1996, Cezar Ioana a îndeplinit funcția de redactor la cotidianul Guvernului „Vocea României“ iar din Decembrie 1996 colaborează ca redactor la alte două publicații naționale „Agricultura României” și „Curierul Național”. Și-a pus întreaga activitate publicistică în slujba oamenilor pe care i-a îndrăgit foarte mult. Membru marcant al UZP România.

Pentru prodigioasa și îndelungata sa activitate, seniorul presei românești a fost decorat cu ,,Ordinul Muncii” dar și cu Distincția ,,Credință și Loialitate” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Comentarii

comentarii