Acasă Actualitate Cezarul, Eu și Dumnezeu, în Societatea Postmodernă

Cezarul, Eu și Dumnezeu, în Societatea Postmodernă

DISTRIBUIȚI

Cezarul, Eu și Dumnezeu, în Societatea Postmodernă este titlul ineditului eveniment ce va avea loc, la Timișoara Convention Center, de pe str. Mărășești nr. 1-3, lângă hotelul Timișoara, între orele 9:30–17:00, cu intrare gratuită.

În cadrul conferinței, va avea loc și lansarea oficială a platformei juridice  Oficiul creștin pentru drepturi și libertăți, care-și va prezenta obiectivele și mijloacele de implementare, cu impact la nivel național.

Organizatorii au explicat: ”Acesta este un eveniment civic, profesional, cultural și spiritual, într-un context istoric tulbure și provocator, prin care valorificăm și punem laolaltă cunoștințele, expertiza și experiența onorabililor invitați vorbitori. Astfel, intrarea fiind liberă, dorim ca participanții la eveniment să fie informați, îndrumați, provocați și ajutați pentru o trăire optimă și consistentă a rolului de cetățeni și creștini într-o societate polarizată, confuză și în derivă, pe baza unor principii și adevăruri care au străbătut istoria și s-au dovedit a fi imuabile.

Cu alte cuvinte, va fi o agoră de o zi a dialogului și pragmatismului intelectualilor români, filosofi, profesori universitari, teologi, avocați care să pledeze fiecare, în raport cu interesul său epistemologic, pentru relevanța axiologică a îndemnului christic.

După clarificarea și nuanțarea celor două concepte (drepturi și libertăți), din dublă perspectivă (seculară și teologică), se va încerca clarificarea modului de coabitare practică a acestora într-un mod armonios; se va răspunde la provocările care pot apărea: eventualele excese într-o direcție sau alta; apariția unor conflicte între cele două perspective; gestionarea dezechilibrelor; abordarea pragmatică și corectă a diferitelor situații etc”. Evenimentul va avea loc în 15 octombrie.

În strânsă legătură cu tema și provocările conferinței, va avea loc prezentarea lansarea platformei O.C.D.L., care reprezintă un liant între drepturi-libertăți, obligații-responsabilități, secular și spiritual, interprofesional și civic, asigurându-se implementarea practică și pragmatică a elementelor teoretice dezbătute.

Comentarii

comentarii