Acasă Actualitate Charlie Ottley va realiza trei filme de prezentare în urma proiectului derulat...

Charlie Ottley va realiza trei filme de prezentare în urma proiectului derulat în Timiș

DISTRIBUIȚI

Cele câteva zile de filmare realizate de Charlie Otlley la Timișoara și în județul Timiș se vor încheia prin realizarea a două reportaje de mai multe minute, respectiv a unui ”short”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Timiș. Suma plătită pentru activitate sa este de 25.000 de euro. Charlie Ottley a devenit cunoscut după ce a realizat documentarele extrem de apreciate Wild Carpathia și Flavours of Romania. Cele care sunt realizate acum sunt parte a campaniei de promovare a județului și a Timișoarei, în perspectiva anului 2023, când principalul oraș al Banatului va deveni Capitală Europeană a Culturii.

Din păcate, filmările realizate de Ottley la Timișoara și în județ au fost umbrite de incidentul deja binecunoscut, când a rămas fără aparatură, după ce a fost furat în Parcul Civic. Din fericire, toată munca sa din aceste zile nu s-a pierdut, cardul de memorie cu filmările fiind recuperat în stare intactă.

”Prezint scuze în numele Timișului și a Timișoarei, nu acest acesta e modul în care vrem să prezentăm străinilor regiunea noastră. Filmul de prezentare realizat va fi lansat pe 28 iulie, la Ziua Județului. E un poriect suport și pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală. Există foarte puține materiale de promovare, promovarea lipsește destul de mult. Nu ne interesează neapărat pentru timișoreni, ci pentru turistii din afara județului, din afara României”, a spus Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Producția realizată de Charlie Ottley nu este una ieftină, dar numele face totul, notorietatea sa va ajuta la primirea foarte bună a reportajelor video realizate.

”Suma plătită este de 25.000 de euro pentru filme.  Ele urmează ca ulterior să beneficieze și de o campanie de promovare, banii pentru aceasta nu sunt incluși în această sumă. Sunt două filme și un short, pe care CJT ăl va putea folosi în diverse acțiuni ale sale”, a spus Ruxandra Adam, responsabilă de proiect din partea administrației județene.

Dorința lui Charlie Ottley este ca turismul bănățean să fie promovat peste hotare, gândurile sale sunt chiar îndrăznețe.

”Am vrea să promovăm filmul pe postul de televizine BBC World, dar și la Londra, în cadrul unor evenimente de prezentare turistice”, a spus englezul.

Timișoara este unul dintre orașele favorite ale lui Charlie Ottley. El spune că apreciază multiculturalitatea, cultura foarte bogată, clădirile din Timișoara, dar mai ales satele  din zona de munte.

”Esența este că Timișoara are multe naționalități, o  cultură extraordinar de bogată. Îmi place felul cum renovați clădirile, modul în care ajutați oamenii să le renoveze ca patrimoniul să nu dispară. Aveți sate foarte frumoase, mai ales spre granița cu Hunedoara, diversitatea e foarte importantă. Trebuie să promovăm această parte a României, vestul țării, Banatul, Timișul, au atât de mult de prezentat. Aveți un aeroport extraordinar, trebuie să aducem mai mulți turiști aici”, spune Ottley.

Vedeți mai jos o primă miniselecție a imaginilor surprinse de acesta în Timiș.

Comentarii

comentarii