Acasă Actualitate Chiriașii din zona Tipografilor sfidează Retimul !

Chiriașii din zona Tipografilor sfidează Retimul !

DISTRIBUIȚI

Nesimțirea unor cetățeni din zona Tipogafilor din Timișoara pare inepuizabilă și nu trece o săptămână că aceste persoane certate cu civilizația și cu bunul simț fac ce fac și găsesc mizerii prin apartamente și le aruncă exact acolo unde este interzis: pe spațiul verde, lângă trotuar (foto – joi 14 iulie).

De fapt, cetățenii revoltați din zonă au aflat cine abandonează gunoaiele în stradă, sfidând tot cartierul, exact unde scrie mare pe pancardă că este interzis, iar amenda se ridică la câteva mii de lei.

Cetățenii susțin cu hotărâre că netimișorenii care stau în chirie sunt cei care aruncă deșeurile pe spațiul verde în stradă. Un timișorean autentic nu ar face așa ceva. Un timișorean născut și crescut în acest oraș minunat nu ar fi capabil să facă un asemenea gest iresponsabil și necivilizat: să își scoată gunoiul din casă pentru a-l abandona pe iarbă, lângă trotuar!

Poliția Locală Timișoara a luat cunoștință de noua faptă urâtă a chiriașilor din zonă și va semnala Retimul, care își va trimite oamenii să ridice mizeriile. Conform contractului, societatea Retim nu este obligată să ridice sacii din jurul containerelor de gunoi. ”Istoria” se repetă! De ani de zile nesimțiții sfidează cartierul, polițiștii îi amendează când îi prinde, iar Retimul face curat și iar și iar, săptămână de săptămână….!

Soluția înaintată de cetățenii din zonă este montarea unei camere de filmat, fiindcă pancarta pe care scrie mare că este interzisă aruncarea gunoaielor acolo, fiindcă primești amendă, nu dă roade.

Poliția Locală atenționează că, potrivit Legii nr. 211 din 2011, modificată prin Legea nr. 188 din 2019, sancțiunile pentru cei care abandonează deșeuri pe domeniul public sunt între 3.000 și 6.000 de lei, cu dispunerea ridicării acestora.

În cazul în care contravenientul nu respectă măsura complementară de a igieniza locul în termenul stabilit și de a preda deșeurile către un operator specializat, acesta poate fi sancționat cu amendă de la 7.500 la 15.000 lei, conform OUG 195/2005 privind protecția mediul.

Comentarii

comentarii