Acasă Sănătate Chirurgii ortopezi de la Spitalul Militar Timișoara au făcut o operație spectaculoasă...

Chirurgii ortopezi de la Spitalul Militar Timișoara au făcut o operație spectaculoasă de transplant tisular

1848
DISTRIBUIȚI

Joi, 07 noiembrie, activitatea de transplant tisular a continuat în Spitalul Militar Timișoara.
Medicii chirurgi specialiști au reușit să facă o operație spectaculoasă. Este vorba de reconstrucția artroscopică a ligamentului încrucișat posterior cu autogrefa și reconstrucția complexului ligamentar posterolateral cu alogrefa din banca de țesut Colentina cu o grefa Achileana.

Operația a fost făcută la un pacient de 53 de ani care a fost internat cu diagnosticul de instabilitate multidirectională genunchi, ruptura ligamentului încrucișat anterior, ruptură de ligamentului încrucișat posterior, ruptura complexului ligamentar posterolateral.

După o recuperare intensă în 6 luni se va face reconstrucția ligamentului încrucișat anterior. Operația a fost realizata de dr. Hurmuz Mihai medic specialist ortoped, împreuna cu echipa medicala condusă de profesor universitar doctor Fabian Tatu.

Programul național prin care se finanțează de către Ministerul Sanătății transplantul tisular conferă o șansă majoră recuperării funcționale a pacienților cu afecțiuni cronice grave ale aparatului locomotor, imposibil de rezolvat prin alte tehnici.

Comentarii

comentarii