Acasă Actualitate Cinci angajate de la maternitatea de pe strada Odobescu din Timișoara au...

Cinci angajate de la maternitatea de pe strada Odobescu din Timișoara au fost depistate cu Covid19

3926
DISTRIBUIȚI

Sistemul medical din Timișoara a fost lovit iarăși de teribilul Covid19. Cinci angajate de la maternitatea de pe strada Odobescu au fost depistate cu coronavirus. De aceea maternitatea intră în carantină și toți angajații și pacienții vor fi testați.

Mai mult primăria oferă un hotel în apropiere unde să fie cazat personalul medical să nu mai meargă acasă, să își pună într-o situație de risc familia.

Sprijin a fost cerut și de la ISU și de la primărie pentru a fi puse la dispoziție echipamente de protecție.

Maternitatea aparține de Spitalului Municipal Timișoara, ai cărei angajați au trimis zilele trecute mai multe scrisori deschise în care se plângeau de lipsa de echipamente de protecție. Managerul spitalului, dr. Olimpia Oprea, asigura atunci că totul este în regulă.

Conducerea instituției susține că în cadrul secțiilor de obstetrică -ginecologie și neonatologie str. Odobescu nr. 3 s-a realizat circuit separat, în clădirea din curtea ginecologiei, pentru izolarea și asistență la naștere, inclusiv a operațiilor cezariene, a gravidelor cu infecție COVID 19.

Nimeni nu intră și nu iese din maternintate. Aproximativ 80 de paciente și personal medical se află acum în incinta clădirii.

Comentarii

comentarii