Acasă Eveniment Cinci cetăţeni din Nepal au fost dați jos din autocar la Nădlac

Cinci cetăţeni din Nepal au fost dați jos din autocar la Nădlac

400
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac II au depistat cinci persoane din Nepal, care au prezentat la controlul de frontieră documente de călătorie în care erau aplicate  vize de călătorie Schengen  false.

Ieri dimineață, în jurul orei 06.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalotas-a prezentat, pentru a efectua formalităţile de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cinci persoane, pasageri într-un autocar marca Mercedes Benz, înmatriculat în România. La controlul specific, acestea  au prezentat paşapoarte eliberate de autorităţile din Nepal în care erau aplicate vize Schengen.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră arădeni au constatat că vizele aplicate în documentele de călătorie prezentate de cei cinci pasageri nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acestea fiind false. Cei cinci bărbați sunt cetățeni din Nepal, au vârste cuprinse între 26 şi 47 de ani si au intrat legal în România în baza paşapoartelor personale. Bărbații au declarat că au cumpărat vizele din Bucureşti, cu 3.000 de lei pentru fiecare document și intenționau să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii