Acasă Eveniment Cinci cetățeni străini, prinși la frontiera de vest, încercând să ajungă ilegal,...

Cinci cetățeni străini, prinși la frontiera de vest, încercând să ajungă ilegal, pe jos, în Ungaria

643
DISTRIBUIȚI

Cinci cetățeni străini, din Somalia, Mali, Tunisia și Irak, au fost prinși, în ultimele zile, încercând să treacă pe jos frontiera spre Ungaria. Cei care i-au oprit au fost poliţiştii de frontieră din Curtici şi Vărşand, judeţul Arad.

Primii trei au fost observați, în data de 27 decembrie, în jurul orei 23.00, de poliţiştii de frontieră din Curtici, la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră cu Ungaria. Cei trei bărbaţi se deplasau pe jos, dinspre localitatea Macea spre graniţa cu ţara vecină.

„Aceştia nu vorbeau limba română şi au fost conduşi la sediul Sectorului P.F. Curtici pentru cercetări, unde s-a stabilit că bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Somalia şi Mali, cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani, solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în Austria”, au transmis polițiștii de frontieră.

Ceilalți doi, au fost depistați pe 29 decembrie, în jurul orei 00.10, de poliţiştii de frontieră din Vărşand, la intrarea în localitatea Pilu, dispre localitatea Chişineu-Criş, în timp ce se deplasau pe jos, la adăpostul vegetaţiei, spre frontiera cu Ungaria.

Polițiștii de frontieră au stabilit că „bărbaţii în cauză sunt cetăţeni din Tunisia şi Irak, având vârsta de 22, respectiv 24 de ani şi sunt solicitanţi de azil în Români. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei”.

Acum, autorităților efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii