Acasă Actualitate Cinci evenimente consecutive de dialog cultural și științific la UVT în această...

Cinci evenimente consecutive de dialog cultural și științific la UVT în această săptămână

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara va organiza în această săptămână cinci evenimente consecutive de dialog cultural și științific, în interesul unui public larg din Banat.

Astfel, adaptându-se la constrângerile ultimului an de pandemie, dar exersând cu ambiție trecerea spre mediile de comunicare online, Universitatea de Vest din Timișoara este cunoscută prin seria de evenimente și producții culturale în care sunt implicați specialiști și experți din sectoarele creative și artistice ale facultăților și centrelor noastre de cercetare.

Personalitățile invitate în cadrul acestor evenimente sunt autori și cercetători remarcabili ai vieții publice românești, europene și internaționale.

În acest context, în săptămâna 19-23 aprilie, se vor desfășura cu frecvență zilnică o serie de evenimente desfășurate LIVE (online), la care îi invităm să participe pe toți pasionații dialogului cultural, dezbaterilor profesionale și sesiunilor de mentorat în antreprenoriat.

Publicul este invitat să participe, alături de comunitatea UVT, la evenimentele live, vizibile în streaming online pe pagina UVT (cu adresa web https://www.facebook.com/uvtromania), programate în următoarea succesiune:

Luni, 19 aprilie, începând de la ora 17, va avea loc competiția internațională de comunicare în știință „FameLab – Science for a Better Future”.

Marți, 20 aprilie, începând de la ora 18, scriitorul Mircea Mihăieș îl va avea invitat pe jurnalistul și scriitorul Cristian Pătrăşconiu, alumnus UVT, în cadrul unei noi conferințe online din seria „La UVT, Cultura este Capitală”, care propune tema: „Probleme recente, soluții vechi”.

Miercuri, 21 aprilie, începând de la ora 18, scriitoarea Cristina Chevereșan o va avea invitată pe cercetătoarea Noemi Marin (Florida Atlantic University), în cadrul unei noi conferințe online din seria „Diaspora UVT”, care propune tema: „Retorică și identitate: o incursiune în viața academică româno-americană”.

Joi, 22 aprilie, începând de la ora 18, va avea loc conferința din seria organizată de SAS UVT sub genericul „Antreprenoriat 2.0”, în care este invitat Radu Zaharia, co-fondatorul Noletter, Alumnus UVT, care va propune dialogul cu tema „De la student la antreprenor cât ai zice SAS. Cum să îți începi propria afacere?”.

Vineri, 22 aprilie, începând de la ora 17, diplomatul și scriitorul Vasile Popovici îl va avea ca invitat pe E.S. Marius Gabriel Lazurca, Ambasador al României în Mexic, în cadrul unei noi conferințe online din seria „Alumnus UVT” care propune tema: „Cea mai frumoasă meserie”.

Rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Gabriel Pirtea, subliniază importanța acestei serii de conferințe online:

„UVT este un izvor de talente prin excepționalii săi oameni de cultură, prin artiștii săi, prin cercetătorii și formatorii vieții culturale, cadre universitare și absolvenți, o mare comunitate pe care noi o denumim de câțiva ani sub genericul „UVTerra”.

Între cele mai vizibile personalități din aceste generații de absolvenți se află cercetători din universități europene și americane, diplomați care reprezintă România în capitale aflate peste tot în lume, dar și artiști și personalități culturale de primă mână, prin invitarea cărora dăm viață genericului „La UVT, Cultura este Capitală” și prin care pregătim terenul ideilor pentru anul cultural european TM2023.

Vă invităm la o serie de întâlniri utile și, sperăm, deosebit de interesante, cu unii dintre acești „Ambasadori UVT” în lume, în cadrul sesiunilor de evenimente live pe care le propunem pentru serile acestei săptămâni, în care vom descoperi idei și argumente noi, într-o lume dinamică, în care absolvenții și partenerii universității noastre sunt vizibili și apreciați”. Aici puteți să vizionați dar și să regăsiți înregistrările evenimentelor din seria acestei săptămâni pe pagina social-media a UVT.

 

 

 

Comentarii

comentarii