Acasă Eveniment Cinci migranți din Yemen, prinși cu barca pe Dunăre. Doi dintre ei...

Cinci migranți din Yemen, prinși cu barca pe Dunăre. Doi dintre ei au sărit în apă la vederea echipajului de poliție de frontieră

581
DISTRIBUIȚI

Joi dimineață, la ora 07.30, cinci migranți au fost observați de polițiștii de frontieră de la Moldova Nouă încercând să treacă granița ilegal, cu barca pe Dunăre. Doi dintre aceștia s-au aruncat în apă la vederea șalupei Poliției de Frontieră, dar au fost recuperați. Toți cei cinci migranți, originari din Yemen, au fost duși la spital, iar în acest moment se află în afara oricărui pericol.

„În data de 11.02.2021, în jurul orei 07.30, o patrulă a poliţiştilor de frontieră de la Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă – judeţul Caraş-Severin, pe timpul derularii misiunii de supraveghere, a observat, pe direcţia km. flv. 1038, o barcă pneumatică cu cinci persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunarii. Imediat, a fost anunţat echipajul de marină de pe una din ambarcaţiunile din dotarea Poliţiei de Frontieră care a intervenit pentru a intercepta barca respectivă.

La vederea şalupei Poliţiei de Frontieră, două dintre persoanele aflate în barca gonflabilă au sărit în apă. Din acel moment poliţiştii de frontieră au demarat o acţiune de salvare a persoanelor, acestea fiind scoase din apa şi aduse în siguranţă la mal. În acelaşi timp, a fost apelat serviciul de urgenţă 112 prin care s-a solicitat o ambulanţă pentru a acorda îngrijiri de specialitate persoanelor salvate. Toţi cei cinci bărbaţi au fost transportaţi la spital, în momentul de faţă aflându-se în afara oricărui pericol.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cinci cetăţeni din Yemen, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, căre au părăsit teritoriul Serbiei, încercând să treacă fraudulos în România, peste fluviul Dunărea, cu ajutorul  ambarcaţiunii gonflabile”, transmit, mai detaliat, reprezentanții Inspectoratului Teritorial Timișoara al Poliției de Frontieră, de care aparține secția de la Moldova Nouă.

Polițiștii de frontieră ai aceluiași inspectorat teritorial, dar de la secția din Moravița, au depistat, joi dimineață, patru migranți din Afganistan și Iran, care încercau să intre ilegal, pe jos, în România. Și în acest caz a fost nevoie de o ambulanță, una dintre persoane acuzând o stare de rău, dar acum este stabilă.

„În cadrul verificărilor s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Afganistan şi Iran cu vârste cuprinse între 20 şi 25 de ani, și declară că au recurs la această metodă, de a trece ilegal frontiera din Serbia în România, pe jos, întrucât doreau să ajungă în state din Vestul Europei”, transmite aceeași sursă, în legătură cu acest caz.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, aceștia dând asigură că la finalizarea lor vor fi luate măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii