Acasă Actualitate Cinci noi parcări ecologice şi cinci locuri de joacă pentru copii ar...

Cinci noi parcări ecologice şi cinci locuri de joacă pentru copii ar putea fi amenajate la Timişoara

DISTRIBUIȚI

Şedinţa ordinară din această lună a Consiliului Local Timişoara va aduce în faţa consilierilor municipali ai urbei o serie de proiecte de hotărâri care prezintă studii de fezabilizatate privind amenajarea unor noi parcări ecologice şi locuri de joacă pentru copii. Dacă toate aceste proiecte vor fi aprobate prin vot de aleşii municipali, ar urma să fie construite cinci parcări cu dale înierbate şi cinci locuri de joacă pentru micuţii timişoreni. Parcări ecologice ar urma să fie amenajate pe strada Circumvalaţiunii nr. 37, strada Intrarea Sabinei nr.1-2-3 şi Muzicescu nr.12, str. Zarand nr.3-5-7-9, str. Dâmboviţa nr. 80 şi strada Intrarea Castanilor nr.1-2 şi Hărniciei nr.3. Locaţiile propuse pentru realizarea locurilor de joacă sunt: strada Orion, strada Intrarea Doinei, strada Mureş, strada Intrarea Iorgovanului nr.1, Calea Buziaşului. În plus, pe strada Orion, pe strada Mureş şi pe Calea Buziaşului ar urma să fie amenajată şi câte o canisită.
“Înfiinţarea de spaţii de joacă şi canisite derivă dintr-o acută necesitate de avea mai multe locuri de joacă, agrement şi recreere precum şi spaţii destinate câinilor al căror număr este considerabil pe raza municipiului (aproximativ 10.000 de câini la asociaţiile de proprietari) şi vine în întâmpinarea doleanţelor cetăţenilor materializate prin nu mai puţin de 74 de solicitări de amenajare de noi locuri de joacă în anii 2008, respectiv 2009. De asemenea Primăria Timişoara trebuie să echilibreze nevoia de spaţii de joacă şi canisite cu alte dorinţe ale comunităţii, cum ar fi: proiectarea urbană orientată spre pietoni şi durabilitatea mediului înconjurător”, se arată în referatele proiectelor de hotărâre privind studiile de fezabilitate pentru amenajarea de noi locuri de joacă şi canisite.
La capitolul parcări ecologice, explicaţia prezentată în referate, dacă mai este nevoie de una, sună astfel: “Înfiinţarea de parcări ecologice derivă dintr-o acută necesitate de a avea mai multe locuri de parcare
pentru autoturisme şi de a nu reduce sau poate chiar a mări suprafaţa acoperită cu vegetaţie din zona urbană. Parcările ecologice sunt în prezent în centrul atenţiei Primăriei Timişoara, implicit a Direcţiei de Mediu, constituind o soluţie concretă şi eficientă ecologic şi economic. Înfiinţarea de parcări ecologice presupune nu numai menţinerea vegetaţiei lemnoase prezente, ci şi extinderea suprafeţelor verzi sau extinderea vegetaţiei lemnoase prin plantare. Primăria Timişoara trebuie să echilibreze nevoia de spaţii de parcare cu alte dorinţe ale comunităţii, cum ar fi: proiectarea urbană orientată spre pietoni şi durabilitatea mediului înconjurător”.

 

Comentarii

comentarii