Acasă Eveniment Cinci vietanemezi, prinși încercând să ajungă ilegal în Ungaria

Cinci vietanemezi, prinși încercând să ajungă ilegal în Ungaria

446
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare au depistat patru bărbaţi şi o femeie, cetățeni vietnamezi, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Pe 16 octombrie, în jurul orei 10.30, în apropierea localității de frontieră Colonia Bulgară, aceștia se deplasau pe jos spre țara vecină. Polițiștii i-au observat când au ajuns la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră.

Vietnamezii nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă, fiind preluați şi transportați la sediul Poliției de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele sunt cetăţeni vietnamezi, cu vârste cuprinse între 32 şi 40 de ani, intraţi legal în România, în baza unor vize de muncă. Din declarațiile date, a reieșit faptul că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun”, au comunicat autoritățile.

Comentarii

comentarii