Acasă Eveniment Cine este bărbatul asasinat la comanda soţiei şi iubitei acesteia. Asasinul a...

Cine este bărbatul asasinat la comanda soţiei şi iubitei acesteia. Asasinul a primit 40.000 de lei

DISTRIBUIȚI

Crimă pusă la cale ca-n filme în judeţul Bihor. Un bărbat căutat în Crişul Repede a fost victima unui omor plănuit de soţie şi de iubita acesteia. Cele două femei au plătit 40.000 de lei unui interlop pentru a-l lichida.

Venkli Istvan este bărbatul asasinat la comandă în Bihor. El a fost dispărut de familie pe 21 decembrie 2021 şi a fost căutat miercuri de poliţişti şi pompieri pe tot cursul Crişului Repede. Potrivit anchetatorilor, bărbatul a fost lichidat la comandă, iar crima a fost pusă la cale de soţia lui şi de iubita acesteia, care este verişoara victimei.

Surse din rândul anchetatorilor spun că cele două femei lucrau împreună de mai mult timp, iar relaţia dintre ele s-a transformat într-una de amor. Iarna trecută, cele două au decis să-l ucidă pe Venkli Istvan care le stătea în cale. Ideea i-ar fi aparţinut verişoarei lui, care a reuşit apoi să-şi convingă iubita, pretinzând că bărbatul i-ar fi făcut propuneri indecente, scrie Bihoreanul.

Cele două femei au apelat la Nagy Ioan, un interlop din Valea lui Mihai, ce fusese condamnat în repetate rânduri pentru furturi şi violenţe. Individul le-a cerut 40.000 de lei, iar soţia lui Venkli Istvan şi iubita ei i-au spus că îi vor plăti suma în rate.

Crima a avut loce în seara de 18 decembrie 2021. Venkli Istvan a fost chemat la marginea unei păduri de lângă localitatea Şimian, unde ucigaşul a fost însoţit şi de verişoara victimei.

Potrivit sursei citate, Nagy l-a lovit pe Venkli cu toporul în cap, iar apoi, atât el, cât şi femeia l-au înjunghiat de mai multe ori, până când nu a mai mişcat. Mai apoi, femeia şi asasinul plătit şi-au urcat victima în portbagajul maşinii şi au dus-o pe un câmp de lângă Valea lui Mihai, unde au îngropat-o.

După doar două zile, Venkli Istvan a fost dat dispărut, iar familia sa a publicat zeci de anunţuri pe reţelele de socializare în speranţa de a-l găsi.

În timpul audierilor, anchetatorii au constatat inconsecvenţe în declaraţiile soţiei victimei. Procurorii o bănuiau pe femeie c-ar fi implicată în dispariţia soţului. După mai bine de patru luni de la dispariţie, ea a declarat că Venkli Istvan ar fi lovit-o, motiv pentru care l-a împins. În cădere, bărbatul s-a lovit cu capul de gresie, decedând. Speriată, a spus ea, a aruncat cadavrul în Criş.

Acest lucru a declanşat o impresionantă operaţiune de căutare. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor au cerut inclusiv micşorarea debitului râului pentru a putea realiza căutări cu ajutorul scafandrilor. Demersurile s-au dovedit a fi zadarnice.

Investigaţiile au scos la iveală atât relaţia dintre cele două femei, cât şi plăţile periodice făcute de acestea, chiar de pe card, către interlopul din Valea lui Mihai.

În timpul audierilor, verişoara lui Venkli Istvan le-a dezvăluit anchetatorilor întreg planul asasinatului. Miercuri seară, femeia i-a condus pe anchetatori la locul în care a fost îngropat cadavrul bărbatului. În aceeaşi noapte, echipaje de criminalişti şi poliţişti, coordonaţi de procuror, au dezgropat victima şi au predat-o medicilor legişti, pentru autopsiere, notează sursa citată.

Tot miercuri seară, anchetatorii l-au ridicat pe interlopul Nagy Ioan. În urma interogatoriilor întinse până joi dimineaţă, bărbatul şi cele două femei au recunoscut faptele, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

În dimineața zilei de joi, procurorii au primit şi rezultatul autopsiei, medicii legişti găsind cel puţin 10 înţepături de cuţit pe corpul victimei.

Procutorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au anunţat că în acest caz se fac cercetări pentru infracţiunea de omor calificat, pedepsită cu detenţie pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani.

Anchetatorii au dezvăluit, totodată, şi amănunte despre modul în care s-a comis crima.

„Numita V.T., împreună cu prietena sa, suspecta R.A., au premeditat să ucidă victima V.I. (soţul numitei V.T. şi verişorul suspectei R.A), prin apelarea la serviciile unei terţe persoane care să comită o astfel de faptă, sens în care R.A. l-a determinat pe N.I. să comită fapta în schimbul sumei de 40.000 lei.

În baza înţelegerii dintre cei trei, în seara zilei de 18.12.2021, în jurul orei 22:00, R.A. l-a ademenit pe V.I. pe un drum lăturalnic al drumului ce duce spre vama Valea lui Mihai, în apropierea localităţii Barantău, unde N.I. i-a aplicat victimei, în zona capului, două lovituri cu un topor, după care cei doi i-au aplicat mai multe lovituri cu un cuţit în zona abdominală, provocându-i leziuni ce au condus la decesul victimei.

După acestea, R.A. şi N.I. au transportat victima cu autoturismul ce aparţinea suspectei R.A. pe un câmp situat în extravilanul oraşului Valea lui Mihai, în apropierea fostei cariere de nisip, situate în zona nord-vestică a oraşului, unde au îngropat cadavrul”, se mai arată în informare.

Potrivit procurorilor, cei trei au recunoscut comiterea faptei și urmează să fie prezentaţi în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Sursa: romaniatv.net

Comentarii

comentarii