Acasă Editorial Cine-i hoț și cine-i prost în țara asta

Cine-i hoț și cine-i prost în țara asta

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial

Recenta tentativă de trântă de la tribuna Parlamentului României, asezonată cu un schimb de invective (”ești hoț!!”, ”ești prost!!”) a cauzat tuturor românilor emoţie, dar şi o luare de poziție, măcar o ședere și mai îndelungată în fața televizorului.

Domnul ministru al Energiei, Virgil Popescu, nici măcar nu a tresărit când a fost acuzat, de către domnul deputat George Simion, că ar fi hoț. În guvernele anterioare ale PSD şi PNL, s-au mai văzut hoți la nivel de secretar de stat, ministru, chiar prim-ministru, confirmați și condamnați. Dacă ești doar violentat de către un deputat, și nu anchetat, pus sub vreun control judiciar, ceva, de către ”organe”, de ce ai tresări, tu, ministru al Energiei din 2019, fost acţionar la OMV, proprietar, în familie, a mai multor benzinării? Răbufnirea verbală și fizică a domnului George Simion asupra experimentatului ministru al energiei române, domnul Popescu, a avut din partea acestuia o replică calmă, totuși: ”eşti prost”! Ca şi cum i-ar fi spus, habar n-ai cine sunt eu, habar n-ai cum ştiu eu să-i ameţesc pe români, să vezi că vor plăti, liniștiți, facturi de 5-10 ori mai scumpe şi tot cu USL–ul vor vota!

 De ce nu a aşteptat domnul Simion să-şi citească domnul ministru Popescu discursul de apărare la moţiunea depusă de USR prin care se cerea, încă din titlu, demisia pentru ”minciună şi incompetenţă”? De ce s-a enervat și nu a suportat să-l mai asculte încă o dată şi să nu înţeleagă nimic din ce spune? Recunosc că așa am păţit şi eu, ori de câte ori am avut ocazia să-i urmăresc fragmente din discursurile ministeriale cu privire la tot ce ţine de energia ţării. Atunci când ne-a anunţat posibila scumpire (în fapt, o nesimțită și fără de măsură creștere a prețurilor) a energiei şi ne-a sfătuit să ne adresăm Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, dacă avem vreo nedumerire (???), mi-a venit să-l sparg! Televizorul la care priveam mascarada de discurs ipocrit, evident, căci altfel condamn cu fermitate actele de violenţă faţă de orice fiinţă vie, inclusiv față de miniștrii României. Chiar şi faţă de orice obiect, inclusiv tembelizorul, dar ce să faci, când eşti adus la exasperare, de mai bine de doi ani, de declarațiile ipocrite, care nu spun nimic concret, ale unui ministru zâmbitor şi amabil. Cum să nu te întrebi, furios, atunci când vezi efectele asupra vieții personale ale onor activității ministeriale: omul ăsta e idiot sau doar se preface, adică este un mincinos, un hoţ şiret care îşi bate joc de români?

Să fie ”prost” domnul Simion pentru că l-a luat de gât pe domnul Popescu? Dincolo de faptul că este inadmisibil de violent! După cum s-a situat de partea antivacciniștilor, a celor care sunt contra purtării de mască, ai zice că da, dar nu poți nega și varianta că prin această atitudine a vrut să fie de partea celor mulți și neinformați corect cu privire la Covid. Poate chiar luarea de gât a domului Popescu să fi fost un gest premeditat, în scopul cîștigării unui plus de popularitate. Sau, să fi fost domnul Simion doar un fraier, pentru că nu a avut puţintică răbdare și a atentat degrabă la gâtul domnului ministru? Nu este prima dată, din păcate cred că nici ultima, când guvernanții români își rup gâtul singuri, datorită incompetenței și corupției! Putea aștepta, să vadă ce vor spune românii după încă o lună, două, când își vor vedea facturile la energie, absurd de mari, imposibil de plătit, girate de către domnul ministru Virgil Popescu şi toţi asemenea lui din fruntea ţării!!!

Plângerea penală a victimei, ministrul Popescu, contra domnului deputat pătimaș Simion, este doar pentru agresiunea fizică, din câte am înţeles, nu şi pentru calomnie, după cum ne-am fi așteptat, că doar domnul ministru a fost făcut hoţ, în văzul întregii ţări!

Minciună, incompetenţă, hoţie, prostie, ipocrizie, agresivitate…iată ce se vede la cei care conduc România acum! Nu știu ce să zic despre bieții români, plătitori de taxe și facturi, dar prea sunt luați de proști în momentul de față!

P.S. Ieri, 9.02. 2022, moţiunea pentru destituirea ministrului Virgil Popescu pentru minciună şi incompetenţă a căzut, cu largă majoritate de voturi.

 

Comentarii

comentarii