Acasă Eveniment Cine se ocupă de afacerile miliardarului Ioan Crișan, asasinat în stil mafiot...

Cine se ocupă de afacerile miliardarului Ioan Crișan, asasinat în stil mafiot în mai 2021

DISTRIBUIȚI

La un an de la moartea omului de afaceri arădean Ioan Crișan, numele celui care a comis asasinatul este încă o enigmă. S-a aflat însă ce s-a întâmplat cu afacerile lui Crișan. Firmele merg mai bine ca niciodată, fiica lui fiind cea care se ocupă de tot.

Asasinatul a fost comis pe 29 mai 2021 în Arad. În jurul orei 7:00 dimineața, după ce și-a băut cafeaua, bărbatul s-a urcat în mașină pentru a pleca din parcarea unui supermarket. La câteva secunde după, bolidul de lux pe care-l conducea a explodat. Deflagrația a fost atât de puternică încât ferestrele blocurilor din zonă s-au spart. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere s-a observat că explozia s-a produs când afaceristul încerca să iasă din parcare. Ioan Crișan deținea o fermă de crocodili și de somn african și era și fostul socru al deputatului Sergiu Bîlcea.

În 2013, Ioan Crișan vorbea despre afacerea sa de suflet, ferma piscicolă. Bărbatul deținea două business-uri înainte să moară, firme care aveau o cifră totală de afaceri de peste 1 milion de euro pe an.

După explozia în care s-a stins în urmă cu un an, afacerile i-au rămas fiicei sale, Laura Bâlcea. Ea a preluat în totalitate crescătoria de somn african, ca unic moștenitor al lui Ioan Crișan. Firma are o cifră de afaceri mai mare față de anul trecut, dar și datorii crescute, de peste 1 milion de lei.

Cealaltă firmă este specializată în transporturi rutiere de marfă. Înainte de moartea tatălui, Laura Bâlcea deținea doar 10% din companie. În prezent, femeia apare ca asociat unic, administrator și beneficiar al societății, care în anul 2021 a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei și un profit de 408.000 lei. Laura Bîlcea a reușit chiar să micșoreze datoriile firmei.

Fiica afaceristului a mai preluat controlul și asupra altei firme de-ale lui Ioan Crișan, care are ca obiect de activitate ”producția de energie electrică”. Afacerea este însă inactivă din 2017.

Comentarii

comentarii