Acasă Actualitate Cine sunt românii care vor primi a treia doză de vaccin. Anunțul...

Cine sunt românii care vor primi a treia doză de vaccin. Anunțul autorităților

DISTRIBUIȚI

Românii ar putea primi a treia doză de vaccin, din septembrie. Ar putea fi imunizați doar medicii, vârstnicii şi bolnavii cronic, adică cei mai vulnerabili. Specialiștii vor face o analiză pe categorii de vârstă pentru a vedea gradul de imunitate înainte de doza 3. Tulpina Delta atacă cel mai mult populația tânără și nevaccinată.

Coordonatorul Campaniei de Vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a făcut primul anunț clar privind a treia doza de vaccin anti-COVID. Potrivit acestuia, în septembrie, atunci când primele persoane vaccinate vor avea 8 luni de la rapel, se va putea administra și a 3-a doza de vaccin anti-COVID. Ceea ce înseamnă că personalul medical și cei din categoriile de risc vor primi a treia doza.

Cei care au trecut prin boală și care s-au vaccinat anti-COVID, nu vor avea indicația de a face și a treia doza. Specialiștii spun ca în acest caz, exista suficienta imunitate.

De asemenea, în acest moment, nu se știe nici dacă a 3-a doză va fi pentru toată populația.

Ceea ce susțin însă specialiștii este că a treia doza de vaccin anti-COVID va oferi imunitate și în fata variantei Delta. Cei din Comitetului de vaccinare spun că vor face o analiză pe categorii de vârstă pentru a vedea gradul de imunitate înainte de doza 3.

România are 127 de cazuri confirmate cu această tulpină și 5 decese. Însă ne aflăm pe un trend crescător și cel mai probabil avem deja transmitere comunitară în cazul tulpinii Delta, spun specialiștii.

 

Comentarii

comentarii