Acasă Cultura Cine suntem și ce ne ține împreună? Reflecții post-centenar, vineri, la librăria...

Cine suntem și ce ne ține împreună? Reflecții post-centenar, vineri, la librăria Cărturești Timișoara

599
DISTRIBUIȚI

Vineri, 30 august, de la 18.30, librăria Cărturești Mercy și Central European Film Festival vă așteaptă la o întâlnire culturală dezbatere despre lucrarea „Cine suntem și ce ne ține împreună? Reflecții post-Centenar despre natura democrației în România”, invitați fiind Radu Carp, Silviu Rogobete și Emanuel Copilaș.

„Cartea reprezintă un epilog necesar și profund la dosarul Centenarului. Este un dialog între doi intelectuali care sugerează un efort de interogare lucidă prin care să fie privită propria noastră stare ca națiune și ca democrație.

Ceea ce se naște din acest dialog este o lecție despre articularea valorilor și despre utilitatea simțului critic. Pasionant și pătrunzător, exercițiul la patru mâini al lui Radu Carp și Daniel Șandru devine un reper pe acest drum al căutării colective de sine, la treizeci de ani de la căderea comunismului”, constată Ioan Stanomir

Radu Carp este profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București și director al Şcolii Doctorale de Ştiinţe Politice.

Are un masterat în studii europene și relații internaționale la Institut Européen des Hautes Etudes Internationales (1996) și este doctor în drept al Uni versității „Babeș-Bolyai“ (2002).

Are numeroase colaborări și stagii de predare la universități prestigioase și a participat la proiecte de cercetare în colaborare cu mai multe instituţii.

Comentarii

comentarii