Acasă Actualitate Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele Timișoarei, se redeschide în 13...

Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele Timișoarei, se redeschide în 13 octombrie

DISTRIBUIȚI

Cinema Timiș, cel mai mare dintre cinematografele de tradiție ale orașului Timișoara, se redeschide în 13 octombrie, după o reabilitare completă, care l-a transformat în cel mai modern spațiu multifuncțional pentru filme, concerte și evenimente culturale din inima Timișoarei.

Acesta este cel de-al doilea cinematograf reabilitat de Primăria Municipiul Timișoara, după Cinema Victoria, care s-a redeschis anul trecut, și va fi administrat de aceeași echipă din cadrul Centrului de Proiecte.

Clădirea, amplasată chiar în centrul orașului, în Piața Victoriei, nr. 7, cuprinde, după renovare: sală principală pentru proiecții de film, concerte și alte evenimente, cu o capacitate de 529 locuri pe scaune, dotată cu ecran fix de cinema 2D/3D, proiector digital Barco 4k, sistem de sunet pentru cinema Dolby Surround 7.1 și instalaţie auxiliară de sunet pentru evenimente.

De asemenea, mai cuprinde sală multifuncțională la subsol, în spațiul fostului Club 30, cu o suprafață de 160 mp, care poate găzdui până la 120 de persoane, dotată cu ecran retractabil și videoproiector, sistem de sunet profesional și mobilier modular.

Mai are 3 săli de 50, 40 și respectiv 35 mp, dotate cu ecrane interactive și mobilier modular, care pot găzdui cursuri, workshopuri și alte evenimente cu un număr restrâns de participanți.

Cinema Timiș mai dispune de un hol de acces și un foaier generos, de peste 100 mp, precum și de o zonă de cafenea, la frontonul stradal, și alta de bar, la subsol.

Accesul persoanelor care folosesc scaunul cu rotile este posibil, spațiul fiind dotat cu 3 platforme elevatoare pentru acces în diferitele spații ale cinematografului, locuri special rezervate în sala de cinema și toalete adaptate.

Valoarea investiției de reabilitare și dotare la standarde tehnice moderne este de 22.322.857 lei fără TVA.

 

Comentarii

comentarii