Acasă Actualitate Circulația feroviară – oprită pe magistrala București-Timișoara

Circulația feroviară – oprită pe magistrala București-Timișoara

333
DISTRIBUIȚI

„Trenul personal 954 este oprit la Armeniş, iar personalul 9553, la Domaşnea din cauza unui fir de înaltă tensiune căzut pe calea ferată, la Teregova”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.
Compania Naţională de Căi Ferate ‘CFR’ SA informează că circulaţia feroviară pe secţia Caransebeş – Drobeta-Turnu Severin a fost închisă, duminică, de la ora 13.55, după ce mai mulţi copaci au căzut pe linia de cale ferată, între staţiile Armeniş şi Teregova, în momentul prăbuşirii fiind rupt şi firul de contact.
Echipele de intervenţie, prezente la faţa locului, desfăşoară operaţiuni de tăiere şi de îndepărtare a copacilor, astfel încât trenurile care sunt oprite în staţiile adiacente să-şi poată relua circulaţia cu locomotive diesel, între staţiile Ameniş şi Teregova. Pentru a nu perturba şi mai mult graficul de circulaţie al trenurilor, lucrările de remediere a firului de contact urmează a se desfăşura în intervalul de timp cînd în zonă nu va circula niciun tren. Trenuri staţionate, în gările adiacente, până la redeschidere sunt: – trenul P 9554, care circulă pe relaţia Caransebeş – Orşova, staţionează în gara Armeniş, de la ora 14.10; – trenul 9553, care circulă pe relaţia Orşova – Timişoara Nord, staţionează în gara Domaşnea, de la ora 14.20; – trenul R 694, care circulă pe relaţia Timişoara Nord – Bucureşti Nord, staţionează în Caransebeş, de la ora 15.10. ”Menţionăm că circulaţia feroviară la nivel naţional se desfăşoară în condiţii meteo nefavorabile (ninsori abundente şi viscol). CFR SA cere scuze călătorilor pentru inconvenientele create şi recomandăm acestora ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile sau modificările care pot apărea în circulaţia trenurilor de călători din cauza vremii nefavorabile, în staţiile CFR sau la telefon 021/9521”, se arată într-un comunicat remis de CFR.

Comentarii

comentarii