Acasă Actualitate Circulaţie închisă din cauza alunecărilor de teren… zilnice

Circulaţie închisă din cauza alunecărilor de teren… zilnice

DISTRIBUIȚI

Circulaţia autovehiculelor este în continuare închisă pe DN 57, sectorul Dubova-Cozla, la km 35+500 pe o lungime de 100m, din cauza alunecărilor de teren sub formă de ebulmenţi, care au antrenat un material pietros de ordinul a zeci de mii de mc, care este depus pe întreaga ampriză a drumului. Datorită planului de alunecare, ebulmentul este activ, producându-se zilnic alunecări de teren.Cauza producerii fenomenului este instabilitatea versanţilor de pe sectorul Orşova-Moldova Veche. Singurele maşini care au acces în zonă sunt cele de intervenţii, care vor circula prin pilotare de către echipajele de specialitate. Sectorul afectat face parte din lucrarea de investiţii “Apărare şi consolidare DN 57 Orşova-Moldova Nouă şi DN 57A Pojejena-Socol”.
De aceea s-a constituit o comisie formată din reprezentanţi ai C.N.A.D.N.R. Bucureşti, D.R.D.P. Timişoara, proiectantul lucrării IPTANA Bucureşti şi ai consultantului.
Comisia a evaluat fenomenul şi a stabilit măsurile de repunere, cu prioritate, a sectorului în circulaţie.
De asemenea, a propus soluţiile de înlăturare a fenomenului.
Una dintre măsuri este şi îndepărtarea materialului din ebulment şi transportarea lui într-o zonă adiacentă, în vederea redeschiderii circulaţiei, În zilele următoare, proiectantul va propune soluţia definitivă de consolidare a versantului afectat.
Se apreciază că circulaţia se va restabili în cel mult 10 zile, urmând ca ulterior să se efectueze lucrările de consolidare a versantului.
În această perioadă, circulaţia vehiculelor rutiere se va desfăşura deviat, în ambele sensuri de circulaţie, pe următoarea rută ocolitoare: DN 6 Orşova – DN 57B Iablaniţa – Bozovici – DN 57 Oraviţa – Moldova Nouă – Sviniţa.

Comentarii

comentarii