Acasă Actualitate Circumeuropa încheie cea mai dificilă etapă a expediției din 2024. “Vulpea” a...

Circumeuropa încheie cea mai dificilă etapă a expediției din 2024. “Vulpea” a parcurs 1.200 de mile în Marea Mediterană

DISTRIBUIȚI

Componenții echipajului timișorean au sosit la Port Saint Louis-du-Rhone pe 24 iunie, la 27 de zile de la plecarea din Lefkada și după ce au parcurs aproximativ 1.200 mile marine.

Circumeuropa 2024 a încheiat astfel prima etapa marină a expediției, în componența Cristian Ilea și Cosmin Jitariuc. La plecarea din Timișoara, din echipaj au mai făcut parte Cristina Popa și Mihai Pătrașcu, care au fost nevoiți să coboare de pe barcă între timp.

Traseul urmat de echipajul bănățean a inclus traversarea Mării Ionice dinspre Lefkada până la Crotone, înconjurul “cizmei” Italiei și sosirea în cel mai vechi port al Mediteranei – Marsilia, încheindu-se în Saint Louise, la gura de vărsare a Rhonului.

Din acest punct, ambarcațiunea “Vulpea” reintră pe apele continentale, urmând cursul Rhone-ului în amonte.

Circumeuropa are în program patru evenimente culturale, dintre care primul s-a desfășurat la Marsilia pe 15 iunie (întâlnire cu diaspora și cu invitatul special, Robert Șerban, găzduită de Consulatul General al României la Marsilia). Următoarea oprire semnificativă va fi Viena, la mijloc de iulie, acolo unde se va desfășura cel de-al doilea eveniment cultural programat pe parcursul expediției. Detalii de pe traseu și despre eveniment vor fi comunicate în zilele următoare.

Comentarii

comentarii