Acas─â Economic City Business Centre – cel mai bun proiect de birouri din Europa...

City Business Centre – cel mai bun proiect de birouri din Europa de Sud-Est

776
DISTRIBUIȚI

City Business Centre aduce la Timi┼čoara dou─â premii importante, ob┼úinute ├«n 28 mai, ├«n cadrul celei de-a cincea edi┼úii a competi┼úiei interna┼úionale Southeastern European Real Estate Awards, organizat─â de EuropaProperty.com, una dintre cele mai prestigioase gale ├«n domeniu. CBC a fost desemnat Office Development of the Year, cel mai bun proiect de birouri din Europa de Sud-Est. Distinc┼úia a fost decernat─â ├«n urma deciziei unui juriu interna┼úional, compus din reprezentan┼úi ai unor b─ânci de investi┼úii, firme de consultan┼ú─â ┼či dezvoltatori ├«n domeniul imobiliar de renume.
„Titlul de Office Development of the Year reconfirm─â astfel succesul proiectului CBC ca ┼či concept. P├ón─â acum, au f─âcut-o chiria┼čii no┼čtri, companii precum Alcatel-Lucent, Microsoft, Vodafone, Unicredit, PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Nestor & Nestor, ProTv sau Autoliv. Ambele cl─âdiri ale CBC sunt acum ocupate complet iar cl─âdirea C este ├«n curs de realizare”, spune Ovidiu ┼×andor, pre┼čedintele ModaTim Investment. Acest lucru, mai ales ├«ntr-un an 2009 at├ót de dificil pentru mediul de afaceri b├óntuit de criz─â ├«n Rom├ónia, ├«nseamn─â adev─âratele „roade” ale ideii de la care a pornit proiectul City Business Centre. Este ┼či un trofeu al timi┼čorenilor, pentru c─â astfel, prin aprecierea juriului interna┼úional, Timi┼čoara c├ó┼čtig─â un loc important ├«n zona centrelor de afaceri din Europa de Sud Est. CBC s-a deta┼čat printre competitori cu greutate din Bucure┼čti, dar ┼či din alte capitale europene, proiecte imobiliare ├«n care au fost investite sute de milioane de euro. „C├ó┼čtigarea acestor premii este o confirmare a calit─â┼úii proiectului nostru, a conceptului ┼či a viziunii noastre", adaug─â Ovidiu ┼×andor.
Al doilea trofeu c├ó┼čtigat de City Business Centre este titlul de Green Building Of The Year, care a fost acordat ├«n premier─â anul acesta, ├«n parteneriat cu Romania Green Building Council, proiectelor autohtone. Pentru acest premiu, organizatorii au desemnat un juriu special, format din exper┼úi ├«n tehnologiile „verzi”. Criteriile pe baza c─ârora membrii juriului au ales CBC drept Green Building of the Year se refer─â la tehnologiile speciale folosite pentru cl─âdirile complexului. ├Änc─â de la dezvoltarea conceptului, CBC a fost g├óndit ca un proiect ├«n care energia s─â fie folosit─â echilibrat, iar, la finalizare, s-a reu┼čit s─â se implementeze un sistem computerizat de reglare a consumului ├«n toate cl─âdirile, astfel ├«nc├ót acesta s─â fie minim. Alte tehnologii inovative sunt fa┼úada cu jaluzele controlate de senzori ┼či sistemul de aer condi┼úionat de performan┼ú─â ridicat─â, de altfel primul de acest tip implementat ├«n Rom├ónia. ├Än plus s-a adus „verdele" acolo unde era cel mai pu┼úin de a┼čteptat – pe teras─â, un covor de verdea┼ú─â suspendat. ├Äntr-o perioad─â ├«n care solu┼úiile „verzi", ├«n Rom├ónia, sunt doar ni┼čte idei pe h├órtie, premiul Green Building Of The Year pentru un complex de edificii din Timi┼čoara pune ora┼čul nostru pe harta european─â a proiectelor viitorului.
Este important de men┼úionat ┼či c─â alte dou─â companii implicate ├«n proiectul nostru au plecat acas─â cu premii de la aceast─â gal─â. BCR, finan┼úatorul cl─âdirii C, a fost desemnat─â Banca Anului, iar agen┼úia imobiliar─â partener─â, Jones Lang LaSalle, s-a ales cu mai multe distinc┼úii, printre care ┼či Office Agency of the Year.
City Business Centre este unul dintre cele mai ambi┼úioase proiecte de birouri de clas─â A din Rom├ónia ┼či este ├«n curs de extindere. Inaugurat oficial ├«n 2007, cu primul edificiu de birouri, acesta va cuprinde, p├ón─â ├«n 2013, cinci cl─âdiri, va atinge o suprafa┼ú─â de peste 40.000 de metri p─âtra┼úi, dedica┼úi ├«n mare parte spa┼úiilor de birouri, ┼či va oferi 700 de locuri de parcare.
 

Comentarii

comentarii