Acasă Economic City Business Centre – cel mai bun proiect de birouri din Europa...

City Business Centre – cel mai bun proiect de birouri din Europa de Sud-Est

427
DISTRIBUIȚI

City Business Centre aduce la Timişoara două premii importante, obţinute în 28 mai, în cadrul celei de-a cincea ediţii a competiţiei internaţionale Southeastern European Real Estate Awards, organizată de EuropaProperty.com, una dintre cele mai prestigioase gale în domeniu. CBC a fost desemnat Office Development of the Year, cel mai bun proiect de birouri din Europa de Sud-Est. Distincţia a fost decernată în urma deciziei unui juriu internaţional, compus din reprezentanţi ai unor bănci de investiţii, firme de consultanţă şi dezvoltatori în domeniul imobiliar de renume.
„Titlul de Office Development of the Year reconfirmă astfel succesul proiectului CBC ca şi concept. Până acum, au făcut-o chiriaşii noştri, companii precum Alcatel-Lucent, Microsoft, Vodafone, Unicredit, PricewaterhouseCoopers, Deloitte, Nestor & Nestor, ProTv sau Autoliv. Ambele clădiri ale CBC sunt acum ocupate complet iar clădirea C este în curs de realizare”, spune Ovidiu Şandor, preşedintele ModaTim Investment. Acest lucru, mai ales într-un an 2009 atât de dificil pentru mediul de afaceri bântuit de criză în România, înseamnă adevăratele „roade” ale ideii de la care a pornit proiectul City Business Centre. Este şi un trofeu al timişorenilor, pentru că astfel, prin aprecierea juriului internaţional, Timişoara câştigă un loc important în zona centrelor de afaceri din Europa de Sud Est. CBC s-a detaşat printre competitori cu greutate din Bucureşti, dar şi din alte capitale europene, proiecte imobiliare în care au fost investite sute de milioane de euro. „Câştigarea acestor premii este o confirmare a calităţii proiectului nostru, a conceptului şi a viziunii noastre", adaugă Ovidiu Şandor.
Al doilea trofeu câştigat de City Business Centre este titlul de Green Building Of The Year, care a fost acordat în premieră anul acesta, în parteneriat cu Romania Green Building Council, proiectelor autohtone. Pentru acest premiu, organizatorii au desemnat un juriu special, format din experţi în tehnologiile „verzi”. Criteriile pe baza cărora membrii juriului au ales CBC drept Green Building of the Year se referă la tehnologiile speciale folosite pentru clădirile complexului. Încă de la dezvoltarea conceptului, CBC a fost gândit ca un proiect în care energia să fie folosită echilibrat, iar, la finalizare, s-a reuşit să se implementeze un sistem computerizat de reglare a consumului în toate clădirile, astfel încât acesta să fie minim. Alte tehnologii inovative sunt faţada cu jaluzele controlate de senzori şi sistemul de aer condiţionat de performanţă ridicată, de altfel primul de acest tip implementat în România. În plus s-a adus „verdele" acolo unde era cel mai puţin de aşteptat – pe terasă, un covor de verdeaţă suspendat. Într-o perioadă în care soluţiile „verzi", în România, sunt doar nişte idei pe hârtie, premiul Green Building Of The Year pentru un complex de edificii din Timişoara pune oraşul nostru pe harta europeană a proiectelor viitorului.
Este important de menţionat şi că alte două companii implicate în proiectul nostru au plecat acasă cu premii de la această gală. BCR, finanţatorul clădirii C, a fost desemnată Banca Anului, iar agenţia imobiliară parteneră, Jones Lang LaSalle, s-a ales cu mai multe distincţii, printre care şi Office Agency of the Year.
City Business Centre este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte de birouri de clasă A din România şi este în curs de extindere. Inaugurat oficial în 2007, cu primul edificiu de birouri, acesta va cuprinde, până în 2013, cinci clădiri, va atinge o suprafaţă de peste 40.000 de metri pătraţi, dedicaţi în mare parte spaţiilor de birouri, şi va oferi 700 de locuri de parcare.
 

Comentarii

comentarii