Acasă Editorial City – managerul Timișoarei este… de pe Dâmbovița!

City – managerul Timișoarei este… de pe Dâmbovița!

DISTRIBUIȚI

Se spune, adesea, că prima impresie este importantă. Că ea contează. Plecând de la acest dicton, cu dreptul meu la opinie, consfințit de Constituția României, cu dreptul meu la liberă exprimare, documentată, desigur, altfel ar fi doar un comentariu la o cafea amară, azi, la prima impresie, sunt un cetățean bănățean (de 250 de ani, îmi place să-mi reamintesc asta) plin de tristețe. Avem, la Timișoara, de ieri, un administrator public (mulțumesc domnului Gorșcovoz pentru sublinierea titulaturii reale) care habar NU are de Timișoara.

Nu mă impresionează CV-ul său, mai știm noi câteva falsificate, după absolvirea unei școli profesionale, ca și cum ar fi fost vreun student eminent al unei universități cu istorie, pe alții, doar cu liceul și ”notificări”, așa că nu cădem pe spate, mai ales că spatele nostru, al celor care iubim Timișoara, are prea multe deja pe el, nu mai poate fi manipulat. Se numește Matei Creiveanu. Atât.

Am așteptat, ca și sutele de mii de timișoreni, mai ales ca toți cei care ne-am pus speranțele în spiritul Timișoarei, ”dantelat” cumva, de optimismul și promisiunile lui Dominic Fritz, un administrator public local sau cel puțin apropiat valorilor culturale și tradițiilor noastre. De ce? Pentru că nu mai avem răbdare să așteptăm ani de zile, ca el, acest Matei Creiveanu să învețe străzile, cartierele, specificul bănățean, dorința ”nebună” pentru curățenie, transport de calitate, pentru relații bune cu comitele de cartiere. Știe el care este zona Lahovary? Dar Cartierul Freidorf, unde s-a născut ”Tarzan”? Știe el cum așteaptă timișorenii din Fratelia să li se repare trotuarele, lucrare promisă de Robu Nicolae? Când va învăța regulamentele emise prin HCL- urile CLT, de-a lungul timpului? Ce o să facă? Își ia și el câțiva consilieri personali, pe care o să-i plătim noi, timișorenii, din banii noștri?

O fi inteligent? Se poate, nu i-am măsurat IQ-ul, dar în mod sigur nu simte nimic pentru acest oraș. Nu ”îl dor” gropile din asfaltul pus de oamenii lui Robu, anul trecut, pentru ”imaginea de campanie”, alături de Culiță Chis (habar nu are de ridicolul acestui cuplu, ca să nu facă la fel), nu îl doare Piața Victoriei, unde a curs sânge pentru ca acum, noi, bănățenii democrați și prea buni, să acceptăm să fim ”rânduiți” de unul care habar nu are de Timișoara, în numele ”democrației”.

Vă rog, nu uitați cum Nicolae Iorga (și a fost un geniu, nu?) după unirea din 1919 (apropos, știe el că Timișoara a intrat în România Mare abia în 1919, nu în 1918, dar nici Robu nu știa până în 2012) a luat cu japca Lincolnul bănățenilor? Proprietatea Banatului! Luată la București! Acestea sunt detalii care conturează pe vecie atitudinea morală și profesională a unui administrator public (city – manager, ca să fim snobi), acestea sunt informații din istoria Banatului, care îi vor conferi dreptul de a administra un oraș. Știe el faima marilor primari ai Timișoarei și ce au făcut ei?

Domnul de pe Dâmbovița a fost director de bancă. Și? Cu ce ni-l va face pe acest angajat în slujba orașului mai de încredere? Mai luminos? Mai ”simpatic”? Va face relațiile cu firmele de curățenie? Va verifica faptul că la Timișoara, conform unui HCL din vremea primarului Ciuhandu, există obligativitatea asociațiilor de locatari, firme, case, de a face curat pe o rază de 15 metri în jurul proprietăților? Așteptăm o Timișoara curată și fără poluare fonică de noapte, după ieșirea din restricții), de ani de zile! Timișoara nu a dormit opt ani din cauza prietenilor lui Robu, cu baruri și cluburi, știe el?

Știe el ce este ”rânduiala bănățeană”? Nu, habar nu are!

Poate vrea să demonstreze, dacă da, să învețe repede. Dacă nu, să știe că noi facem revoluții! Revoluțiile bunului simț și ale schimbărilor, pentru dreptul nostru la spațiul în care trăim.

Deocamdată, atât. Un strop de revoltă. Apoi, vom fi pe aproape, pas cu pas, nu?

Comentarii

comentarii