Acasă Actualitate City-managerul Timișoarei Robert Kristof, anchetat într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals și...

City-managerul Timișoarei Robert Kristof, anchetat într-un dosar penal pentru înșelăciune, fals și uz de fals, dar și pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea bolilor infectocontagioase

DISTRIBUIȚI

City-managerul Timișoarei, Robert Kristof, și șeful Biroului Salubrizare, Daniel Coraș, s-au trezit cu o plângere pentru infracțiuni de înșelăciune, fals și uz de fals, dar și pentru nerespectarea măsurilor privitoare la prevenirea bolilor infectocontagioase.

Cel care i-a denunțat este un medic timișorean. Acesta spune că cei doi ar proteja firma de salubritate, Brantner Servicii Ecologice, care a încasat mai multe milioane de lei pentru lucrări pe care nu le-ar fi prestat. Kristof și Coraș ar fi confirmat acele deconturi și le-ar fi achitat.

În denunț, medicul scrie: „Această firmă nu asigură un nivel corespunzător de protecție a sănătății populației, existând pericolul îmbolnăvirii timișorenilor, infectării populației cu coronavirus și a creșterii numărului de decese din cauza bronhopneumoniei. Drept dovadă, în ultimii ani, numărul bolnavilor internați la Spitalul Clinic de boli infecțioase și pneumoftiziologie, Dr. Victor Babeș Timișoara, a crescut dramatic, iar rata deceselor din cauza bolilor respiratorii a crescut de la an la an”.

Firma de salubritate ar fi câștigat „politic” licitația pentru contractul încheiat cu Primăria Timișoara, neavând nici măcar personalul necesar pentru această sarcină, mai scrie medicul.

Conform cotidianul.ro, city-managerul Robert Kristof, a declarat: „E vorba despre niște prostii incredibile care nu au susținere în acte. E o plângere penală, se face o anchetă, iar la final se va lua o decizie. Veți vedea că această plângere se va soluționa cu clasare”, Aceeași sursă scrie că poliția a ridicat, săptămâna trecută, mai multe acte și documente de la Primăria Timișoara.

Sursa: cotidianul.ro


UPDATE: Timpul se pare că i-a dat dreptate fostului city-manager: anul acesta a fost luată decizia de neîncepere a urmării penale.

„Cu ocazia acesta s-au închis absolut toate plângerile penale care s-au făcut pe numele meu de-a lungul perioadei cât am fost city manager, toate concluzionând că nu am făcut nicio abatere de la lege. Vă rog să actualizați știrea, menționând că ancheta a scos la iveala că nu s-a comis nicio abatere de la lege”, ne-a scris într-un e-mail, pe 1 septembrie 2022, fostul city-manager.

Comentarii

comentarii