Acasă Actualitate City managerul Timișoarei, Robert Kristof, s-a ales cu plângere penală pentru abuz...

City managerul Timișoarei, Robert Kristof, s-a ales cu plângere penală pentru abuz în serviciu

DISTRIBUIȚI

Cristi Brâncovan este cel care a depus plângere penală împotriva administratorului public al Primăriei Timişoara, pentru abuz în serviciu, după ce acesta a autorizat tulburarea liniștii publice în Calea Șagului, Steaua și Dâmbovița, până dimineață la ora 06, în nopțile de joi, vineri și sâmbătă.

Toate acestea, potrivit lui Cristi Brâncovan, “cu încălcarea articolului 2 al legii adunărilor publice 60/91, ce specifică în mod clar că adunările publice nu pot continua după ora 23”.

Cristi Brâncovan scrie pe pagina sa de facebook că “Existând această autorizație, acordată ilegal, nicio autoritate de ordine publică nu a intervenit în sprijinul cetățenilor ce au reclamat deranjul provocat de intensitatea sunetului provenit dintr-un cort amplasat în parcarea mall-ului din Șagului. Am constatat că pagina web a festivalului este înregistrată tocmai de către administratorul public, prin firma la care este acționar unic. Asociația organizatoare, ce e formată din prieteni ai administratorului public, a beneficiat de finanțări nerambursabile, de la Primărie, in valoare de 100.000 de lei, pentru organizarea festivalului de anul trecut, și acum urmează să încaseze alți 159.200 de lei pentru acest festivalul ce a deranjat mii de timisoreni, în condițiile în care organizatorul putea închiria o locație corespunzătoare precum interiorul mall-ului. Același administrator public a mai autorizat, luna trecută, încă un eveniment în aer liber, pe acoperișul aceluiași mall, tot noaptea, iar la numărul de contact al organizatorului am regăsit numărul de telefon al asociației conduse de același administrator public al Primărie.

Îl somez pe primar să renunțe la a mai își delega propriile atribuții unor oameni cu alte interese decât cele legale și îl avertizez că, dacă se urmărește transformarea zonei mall-ului din Șagului într-o zonă de distracție nocturnă în aer liber, o să coalizez toți cetățenii afectați împotriva dânsului!”.

Robert Kristof încearcă să se apere şi răspunde: “Voi raspunde punctual acuzaţiilor aduse:

  1. Parcarea este domeniu PRIVAT al unei societati comerciale. Pe domeniu privat nu se poate restrange activitatea cuiva pana la o anumita ora. Un exemplu simplu este faptul ca daca se desfasoara o petrecere în curtea unei case, nu putem noi opri desfasurarea manifestarii, conditia fiind sa nu deranjeze pe cei din zona. Daca va uitati bine, exista mentiunea „Cu respectarea nivelului sonorizarii maxim admins, conform legii.” Daca a deranjat locuitorii trebuia amendat de catre organele de politie sau jandarmerie, ceea ce s-a si intamplat. Din informatiile mele, au fost amendati in fiecare zi.
  2. Firma la care se face referire este radiata, deci nu mai exista. In 2016 firma isi desfasurarea activitatea si asta facea, website-uri. Daca mai cautati pe internet cred ca se gasesc zeci de domenii inregistrate pe firma pentru ca am avut contracte sa fac acele website-uri, cu asta mă ocupam.
  3. Acele fonduri nerambursabile la care se face referire sunt date în urma unui concurs de proiecte, jurizate de catre o comisie externă, din care nu face parte niciun angajat al primariei! Nu are nicio implicare primaria in felul in care se dau acele fonduri.

Am tinut neparat sa fac aceste precizari pentru ca toate informatiile sunt prezentate distorsionat sa faca oamenii să creadă că am vreo legătură cu evenimentul”, conchide Kristof.

Comentarii

comentarii