Acasă Actualitate Ciudăţeniile Timişoarei. În primul oraş european cu iluminat stradal, prin întuneric, va...

Ciudăţeniile Timişoarei. În primul oraş european cu iluminat stradal, prin întuneric, va flutura fără autorizaţie, drapelul

DISTRIBUIȚI

La 135 de ani de când Timişoara era primul oraş din Europa care introducea iluminatul public stradal, pe 12 noiembrie 1884, municipiul luminilor încă mai are străzi pe care de cum apune soarele, orbecăi printre capcanele în care poţi cădea.

Primarul Nicolae Robu a reamintit în conferinţa de presă de marţi, de la primărie, de acest moment pe care l-a elogiat, punctând doar ceea ce era … luminos. Problemele cu iluminatul stradal al timişorenilor vor fi rezolvate altădată.

Apoi, edilul a vorbit despre înfrumuseţarea cartierului Dacia, unde va fi reabilitat cinematograful cu acelaşi nume, locurile de joacă, prima parcare supraetajată care se va construi pe strada Ulmului, cu autorizaţie, dar şi despre o locaţie în care se va amenaja un loc unde pensionarii să poată juca şeptic sau să citească ziarul şi pe vreme rece, nu doar vara, fiind amintit fostul loc în care odinioară funcţiona miliţia de sector. La acest subiect, primarul a lăsat locul surprizei care va fi anunţată în curând.

Un alt subiect s-a apropiata zi de 1 Decembrie când, cel mai probabil, pe catarge noi ridicate în faţa catedralei, se vor înălţa două steaguri, unul fiind neapărat cel naţional. Nu se ştie, încă, dacă obiectivul are sau nu autorizaţie de construcţie, problema fiind sesizată deja de directorul Direcţiei de Cultură Timiş, Sorin Predescu, pe pagina sa de facebook: “Să scoţi bradul regal ca să-l înlocuieşti cu catarge; ei bine, asta înseamnă patriotism”.

Problema bradului a fost explicată de primar, care susţinea că nu a fost tăiat bradul, că acolo mai era doar un butuc putred, care a fost scos din pământ, deşi afirma că nu a ştiut nimic despre operaţiunea respectivă.

În faţa Catedralei Mitropolitane au apărut deja două noi catarge care vor servi ca suport pentru steaguri.

“Singurul lucru pe care mi l-a spus (directorul Culiţă Chiş, n.r.) pentru că eu l-am întrebat ce s-a întâmplat acolo, pentru că e un arbore care are o anumită istorie, legată de regele Mihai – a fost că nici vorbă de aşa ceva, că a găsit acolo butucul, cine ştie când a fost tăiat acel copac. El a a scos acel butuc. Nu e adevărat că acum s-a tăiat acel copac. Nu ştiu să vă spun ce avize a luat, e o lucrare care care domnul director general şi-a asumat-o. Evident, el spune că are tot ce cere legea”, spunea primarul Nicolae Robu.

Până la această oră, nu există o explicaţie clară, negru pe alb, despre avizele necesare legate de catergele pe care se vor ridica drapelul naţional şi cel al … Timişoarei, care nu există.

Comentarii

comentarii