Acasă Actualitate Ciuhandu iese de pe scena politică şi administrativă

Ciuhandu iese de pe scena politică şi administrativă

DISTRIBUIȚI

Gheorghe Ciuhandu a anunţat că se retrage din toate funcţiile pe care le are la ora actuală, atât cele politice, cât şi cele administrative. Practic, Ciuhandu are primul loc la Consiliul Local Timişoara, dar nu îl va ocupa. Se va retrage şi va intra, în schimb, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea. Practic, Ciuhandu a fost pus pe lista de consilieri doar pentru a trage această listă. Fostul primar al Timişoarei şi-a depus deja dosarul de pensie, i-a venit şi decizia şi va sta acasă pe o pensie lunară de 2.578 lei.

„Eu nu voi depune jurământul pentru consiliul local, voi transfera mandatul următorului de pe listă. Rezultatele mi le însuşesc în totalitate, atâta am putut, atâta am făcut. Cred că putem avea un viitor. După ce o să avem o discuţie la nivel de partid, cred că în mod normal va trebui să avem o conferinţă judeţeană unde să se aleagă o nouă conducere. Funcţia politică nu vreau să o păstrez absolut defel, vreau să facem o şedinţă la nivel judeţean, să analizăm situaţia, să o preia oameni mai tineri, mai apţi, care nu au ce să-şi reproşeze. Eu pot să-mi reproşez situaţia electorală. Rămân membru PNŢCD.  Eu am intrat în partidul ăsta cu gîndul să fim uniţi şi acum sunt tot felul de aripi şi aripioare. Partidul ăsta nu va muri”, spune Ciuhandu.

Ciuhandu: „Sunt dispus să răspund dacă am făcut vreo şmecherie sau vreo porcărie la nivelul primăriei”

Ciuhandu începe să-şi strângă lucrurile şi din Primăria Timişoara. Cel care a fost 16 ani primarul Timişoarei va lăsa locul celui care a câştigat primăria cu un scor zdrobitor – candidatul USL Nicolae Robu (a câştigat cu 55.422 voturi, urmat de Adrian Orza (UpT) – 26.049 voturi). Ciuhandu a spus însă că se va întâlni şi cu oamenii din primărie pentru a-şi lua la revedere şi vrea şi o anchetă la primărie, acum, cât mai repede. „Am să cer prefectului să ordone o anchetă la Primăria Timişoara, să vadă de a făcut gaşca ţărănistă, chit că am fost verificat aproape an de an. Aş dori să facă domnul prefect efectiv o verificare, sunt dispus să răspund dacă am făcut vreo şmecherie sau vreo porcărie la nivelul primăriei. Plec cu inima înmpăcată. Sper să se continue în folosul acestui oraş. Pentru mine personal e o eliberare. O să ne întâlnim, ca cetăţeni, peste patru ani. Eu am preluat un oraş cu 12 la sută şomaj, fără investiţii străine, cu cartiere fără infrastructură, am lăsat ce am lăsat În România trebuie să se continue. Au toate condiţiile, prin majoritatea care o au, să ducă oraşul acolo unde au promis”, spune Ciuhandu.

 
„Au fost dezorientaţi mulţi cu noua siglă UpT”
Eşescul în alegeri are mai multe cauze pentru liberali. PNŢCD nu a reuşit să intre în Consiliul Judeţean Timiş, iar candidatul la Primăria Timişoara, susţinut de Ciuhandu, Adrian Orza, a ieşit mult în spatele noului primar – Nicolae Robu, diferenţa dintre cei doi fiind de 30.000 de voturi. Practic, dacă nu ar fi făcut o alianţă cu FDGR, sub sigla UpT, PNŢCD ar fi intrat în Consiliul Judeţean Timiş. În cazul unui partid, pragul e de 5 la sută, în cazul unei alianţe pragul creşte la 7 la sută. UpT (PNŢCD + FDGR) a avut 5,12 la sută la CJ Timiş. „Au fost dezorientaţi mulţi cu noua siglă UpT. Eu am plecat pe această uniune pentru că am avut o alianţă pentru Timiş, plecând liberalii am rămas cu nemţii, nişte oameni la locul lor cu care am colaborat bine. Acum e greu de apreciat dacă era mai bine aşa sau invers”, spune Ciuhandu. „Eu vreau să mulţumesc cetăţenilor Timişoarei că m-au votat de patru ori. Fără cei care m-au votat nu aş fi avut forţa să ajung primar. Le-aş cere timişorenilor să fie la fel de exigenţi cum au fost până acum. Oanenii să rămînă exigenţi, cum au votat e treaba lor, să urmărească ce se întâmplă, să intervină”, a declarat Ciuhandu.

Comentarii

comentarii