Acasă Actualitate CJ Timiș a aprobat finanțarea prin TimCultura

CJ Timiș a aprobat finanțarea prin TimCultura

DISTRIBUIȚI

Reuniți în cadrul unei ședințe de plen extraordinare, consilierii județeni au aprobat lista manifestărilor culturale TimCultura, de finanțare a programelor din acest sector. Un amendament de ultim moment, pentru sporirea sumei acordate unor manifestări aflate la prima ediție, o sumă relativ mică, a fost blocat.

Disputa s-a dat pe majorarea sumei date de CJ Timiș pe tema a șapte proiecte noi incluse în acest an, dintre care trei au ca scop promovarea folclorului.

„La Cenei ne-au cerut 30.000 le-am dat 10.000, la Ghiroda ne-au cerut 100.000 le-am dat 20.000, la Remetea Mare ne-au cerut 82.000 le-am dat 12.000. mai sunt trei proiecte la prima ediție, o manifestare teatrală la fel de importantă, o zi a cireșarilor și Zilele Comunei Dudeștii Noi. Eu aș insista pe proiectele aflate la prima ediție, care promovează folclorul, ceea ce de fapt ne definește și arată marca noastră, să le acordăm măcar jumătate din suma solicitată, ca oamenii aceștia să poată ulterior să mai caute și alți bani”, a spus Petre Mihăieș, consilier județean.

Solicitarea sa necesita un plus de 79.000 de lei. S-au căutat toate modalitățile de a justifica respingerea amedamentului: nu a fost precizată o sursă de suplimentare, sumele au fost deja alocate, oamenii de la comisia de selecție au lucrat până noaptea.

”Suma de 900.000 de lei este de aproape patru ori mai mare decât în anii precedenți, era 250.000 înainte. Am reușit, practic să nu respingem practic niciun proiect. (…) Problema e de unde luăm banii, dacă precizați și sursa putem discuta și vota proiectul. Dacă nu avem o sursă de finanțare de unde să luăm banii nu cred că putem vota”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica,

În sprijinul său a sărit și Marin Popescu, care a insistat că ceea ce a decis comisia de selecție este decizia supremă.

”Noi nu suntem peste comisia de evaluare să stabilim noi câți bai trebuie proiectelor finanțate. Nu aș vrea să creăm un precedent. Vor apare și alte discuții, asemănătoare”, a spus Marin Popescu.

Soluția refuzului a fost găsită chiar de inițiatorul proiectului vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa: el a propus, el poate refuza amendamente,

Comentarii

comentarii