Acasă Administraţie CJ Timiș a semnat contractul de finanțare pentru obținerea de noi dotări...

CJ Timiș a semnat contractul de finanțare pentru obținerea de noi dotări pentru ISU Timiș

717
DISTRIBUIȚI

În urma unui proiect transfrontalier România – Ungaria, ISU Timiș și Arad vor beneficia de tehnică nouă. Valoarea totală a proiectului este de 2,68 de milioane de euro, Palatul Administrativ de la Timișoara găzduind semnarea contractului de finanțare. ”Este un proiect de cooperare transfrontalieră, împreună cu colegii din județul Arad și colegii din județul Csongrad (Ungaria) și bineînțeles colegii din euroregiunea DKMT. Mă bucur că într-un final, pentru că a fost ceva zbucium legat de acest proiect ținând cont că în prima fază a fost respins de către evaluatori, mă bucur totuși că am primit finanțarea și contractul semnându-l chiar astăzi împreună cu colegul din Arad. Astfel, ISU Timiș și ISU Arad vor fi beneficiarii echipamentelor pe care și le-au stabilit ca și importanță în desfășurarea activității. Mai mult decât atât, pe lângă echipamentele propriu-zise, rezultatul final al acestui proiect este realizarea unei strategii pentru managementul situațiilor de urgență”, a declarat, la eveniment, președintele CJT, Călin Dobra.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș primește în cadrul acestui proiect trei autospeciale complexe de intervenție, în valoare de aproximativ un milion de euro.

 Noile autospeciale vor înlocui altele cu vechime mare. Ele pot finalizate atât la stingerea incendiilor, dar pot fi folosite și pentru descarcerare. Una dintre mașini va avea instalat și un nou sistem performat de stingere, o premieră pentru pompierii locali, permițând stingerea focului fără a se intra în clădirea vizată.

Comentarii

comentarii