Acasă Administraţie CJ Timiș beneficiază de experiența partenerilor din Csongrad pentru realizarea strategiei velo...

CJ Timiș beneficiază de experiența partenerilor din Csongrad pentru realizarea strategiei velo a județului

DISTRIBUIȚI

Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, a discutat cu șeful județului Csongrad, la Szeged, despre experiența vecinilor noștri în domeniul realizării și utilizării pistelor de bicicletă.

În perioada următoare urmează să se finalizeze licitația pentru contractarea serviciilor de realizare a strategiei Velo Timiș.

”În acest context ieri am fost într-o vizită de lucru la Szeged, unde împreună cu László Gémes – președintele Consiliului Județean Csongrad, și cu colegii noștri din aparatul de specialitate, am abordat mai multe subiecte legate de dezvoltarea rețelelor velo din județele noastre. Din cele 19 județe ale Ungariei, Csongrad este cel de-al doilea unde s-a realizat o strategie velo. Până acum majoritatea investițiilor în infrastructura velo s-au făcut în funcție de diverse nevoi și oportunități de moment, cu toate astea nevoia unei strategii a venit firesc din dorința unei dezvoltări coerente”, scrie Moș.

Și în Csongrad s-a insistat pe siguranța rutieră. În perioada viitoare timișenii vor putea merge pe bicicletă până la Szeged, mai spune Moș

”La fel ca și în Timiș și în Csongrad siguranța rutieră a stat la baza deciziilor legate de tot ce înseamnă dezvoltarea velo. Obiectivul fiind reducerea accidentelor grave în care erau implicați bicicliști. Experiența câștigată de colegii noștri maghiari ne ajută și pe noi în această perioadă. Ieri s-au pus foarte multe întrebări și s-au primit răspunsuri pe baza cărora vom construi mai departe, astfel încât în anii ce vin timișenii să poată pedala în siguranță până la Szeged”, conform vicepreședintelui CJ Timiș.

 

Comentarii

comentarii