Acasă Administraţie CJ Timiş demarează procedurile pentru asfaltarea drumului de legătură dintre Dudeştii Noi...

CJ Timiş demarează procedurile pentru asfaltarea drumului de legătură dintre Dudeştii Noi şi Săcălaz

737
DISTRIBUIȚI

Un drum de pământ, care leagă comunele timişene Dudeştii Noi şi Săcălaz urmează să fie asfaltat, completând mini-centura alternativă de ocolire a Timişoarei. Acesta are cinci kilometri, iar finanţarea va fi asigurată, jumătate din banii judeţului, jumătate din banii alocaţi pe PNDL.

Consiliul Județean a anunţat demararea procesului de asfaltare a drumul de legătură între Săcălaz și DN6, o zonă care nu este în prezent acoperită de centura de ocolire a Timișoarei. Investiția face parte din strategia CJ Timiș de a lega comunele din jurul municipiului prin drumuri județene, o minicentură care să degreveze orașul de traficul de tranzit. Între Dudeștii Noi și Sânandrei, precum și între Sânmihaiu Român și Săcălaz există deja drumuri județene asfaltate, noua investiție creând astfel o legătură între patru comune și DN7. Trebuie menționat de asemenea că CJ Timiș are în lucru și documentația pentru lărgirea la patru benzi a șoselei dintre Sânandrei și Calea Aradului.

Șoseaua propusă spre asfaltare are 5 km și este în prezent din pământ. Investiția se ridică la 13 milioane lei, cu tot cu TVA. Consiliul Județean va asigura o cofinanțare de aproape 6 milioane de lei, restul de bani provenind din PNDL.

„În perioada imediat următoare, scoatem proiectarea și execuția la licitație. Lucrarea este cu atât mai importantă în contextul în care lucrăm și la documentația pentru legătura dintre Șag și Sânmihaiu Român. Când vom finaliza aceste două drumuri, vom avea un inel complet în jurul Timișoarei, format din drumuri județene pe parte de vest și centura ocolitoare la nivel de drum național în rest. Asta, în condițiile în care lucrările la Centura de Sud trebuie să înceapă și ele în curând. Chiar și până la realizarea legăturii dintre Șag și Sânmihai, ‹‹inelul›› se va închide prin Utvin”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Comentarii

comentarii