Acasă Administraţie CJ Timiș devine membru al organizației Orașe și regiuni pentru cicliști

CJ Timiș devine membru al organizației Orașe și regiuni pentru cicliști

DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Timișul va beneficia din plin de experiența rețelei “Orașe și regiuni pentru cicliști”, una dintre cele mai importante din Europa. Consilierii județeni au aprobat mirecuri intrarea în calitate de membru în cadrul acesteia.

European Cyclists’ Federation a fost fondată în anul 1983 la Copenhaga, Danemarca și are ca scop promovarea ciclismului și îmbunătățirea condițiilor de utilizare a acestui mijloc de transport în Europa – fiind cea mai puternică voce din în acest domeniu. Având 69 de membri din peste 40 de țări, Federația Europeană a Bicicliștilor (ECF) reunește cele mai puternice asociații de bicicliști, făcându-le auzită vocea atât la nivel european, cât și la nivel mondial.

Obiectivul organizației este ca tot mai mulți oameni să meargă mai frecvent cu bicicleta, influențând politicile și bugetele în favoarea unei mai mari utilizări a bicicletelor.

Rețeaua ”Orașe și regiuni pentru Cicliști” (Cities & Regions for Cyclists) este parte integrantă a Federației Europeană a Bicicliștilor (European Cyclists’ Federation – ECF), fiind o extensie a acesteia, destinată autorităților locale și regionale.

Rețeaua constituie o platformă pentru schimb de experiență și dobândire de cunoștințe în domeniul dezvoltării ciclismului atât pentru transport, cât și pentru agrement.

Ce înseamnă să devii membru în această organizație ne spune Cristian Moș, vicepreședintele CJT.

”De ce ține un motociclist atât de mult ca Timișul să facă parte din Federația Europeană a Bicicliștilor? Pentru că unul dintre proiectele mele de suflet, din cadrul Consiliului Județean Timiș, este “Strategia de dezvoltare a infrastructurii velo” în județul nostru. Cred că suntem cu un pas mai aproape de o aliniere firească cu ceea ce se întâmplă la nivel european în materie de infrastructură verde și sunt sigur că bunele practici din alte orașe și regiuni europene ne vor ajuta să grăbim ritmul și, de data aceasta, să “prindem trenul” atragerii de cât mai multe fonduri europene pentru infrastructura velo. Le mulțumesc colegilor mei din Consiliul Judeţean Timiş care au considerat, la fel ca și mine, oportun să facem parte dintr-o organizație europeană de un asemenea calibru și îi asigur că voi depune toate eforturile să dobândim, într-un timp cât mai scurt, cât mai multe cunoștințe direct aplicabile pentru județul Timiș. Cred că suntem la începutul unui drum care ne duce într-o direcție foarte bună pentru dezvoltarea județului și a comunităților noastre locale”, a spus Moș.

 

Comentarii

comentarii