Acasă Administraţie CJ Timiș – în ședință extraordinară. Aleșii au votat repartizarea banilor din...

CJ Timiș – în ședință extraordinară. Aleșii au votat repartizarea banilor din impozitul pe venit către comune, orașe și municipii

DISTRIBUIȚI

Consilierii județeni din Timiș s-au întrunit în ședință extraordinară vineri, la prânz. Au aprobat repartizarea sumelor din impozitul pe venit și a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2019. prin noul sistem de calcul prin care cota din impozitul pe venit rămâne la nivelul administrațiilor locale. Conform acestui nou sistem de calcul, 60 la sută din acest impozit rămâne la nivelul primăriei de pe raza căreia se colectează, 15% merge la consiliul județean, 17,5 la sută merge tot la primării, pentru echilibrare, după decizia celor din consiliul județean și a celor de la Direcția de Administrare Județeană a Finanțelor Publice, iar 7,5 la sută merge tot la primării, pentru investiții, bani repartizați de consiliul județean. La comune se alocă 1.000 de lei pe cap de locuitor, dar nu mai puțin de 2 milioane de lei pe întreaga unitate administrativ-teritorială, la orașe se alocă minim 6 milioane, la municipii minim 12 milioane, iar consiliul județean primește 450 de lei pe cap de locuitor, dar maxim 275 de milioane de lei.

„Dacă prin toate aceste cote și sume din TVA bugetul este mai mic decât bugetul din 2018, se alocă tot din Taxa pe Valoare Adăugată pentru a ajunge cel puțin la nivelul anului 2018. Nicio primărie nu va avea buget mai mic decât bugetul de anul trecut”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii