Acasă Actualitate CJ Timiş încearcă din nou să convingă Primăria Timişoara să-i cedeze clădirile...

CJ Timiş încearcă din nou să convingă Primăria Timişoara să-i cedeze clădirile de la aerodromul Cioca

1088
DISTRIBUIȚI
cioca large

Consiliul Judeţean Timiş continuă demersurile pentru modernizarea aeroportului utilitar de la Cioca, dar pentru a-şi pune în aplicare ideile se loveşte de problema clădirilor de pe aerodrom. Dacă terenul este al CJT, clădirile care deservesc locaţia sunt în proprietatea Primăriei Timişoara. Reprezentanţii consiliului judeţean au demarat un nou demers, prin care cer transferul proprietăţii clădurilor către administraţia Timişului. Preşedintele instituţiei, Călin Dobra, anunţase deja că planurile vor fi puse în aplicare şi fără rezolvarea proprietăţii clădirilor respective.

Iată că acum se face încă un demers al CJ Timiș pe lângă Primăria Timișoara pentru preluarea clădirilor Aeroportului Cioca. Consiliul Județean a votat, miercuri dimineață, transmiterea unei solicitări către Primărie, pentru a debloca situația creată la aerodromul de pe Calea Torontalului.

Pentru modernizarea aeroportului utilitar și utilizarea acestuia la capacitate maximă este necesară transferarea construcțiilor în proprietatea județului. Nefiind folosite, construcțiile s-au degradat în timp. În situația în care construcțiile ar face parte din patrimoniul Județului, CJ Timiș le-ar putea reabilita și pune la bun folos, spune președintele instituției, Călin Dobra.

„N-aș vrea ca și acele clădiri să se prăbușească, așa cum se întâmplă cu imobilele centrale deținute tot de Primărie. Avem un plan concret și complex de dezvoltare a Aeroportului Cioca. Vrem să îl aducem la un nivel la care să desfășurăm acolo evenimente aeronautice, cultural-artistice, zboruri de agrement, aerotaxi, parașutism și multe altele. Pentru asta, am solicitat din nou Primăriei transferarea clădirilor aerodromului în patrimoniul Județului. Altfel, nu ne putem atinge de ele, fiind obligați să asistăm la degradarea lor pe zi ce trece.”, spune şeful CJT.

Consiliul Județean Timiș are în plan transformarea Aeroportului Cioca într-un punct de interes național în organizarea de evenimente specifice.

„Ceea ce ne-am propus să facem n-a avut Timișoara niciodată și posibil să nu găsim niciunde altundeva în țară. Nu vrem doar să repunem în funcțiune aerodromul pentru activități curente de zbor, ci să-l transformăm într-un punct de interes național pentru evenimente aeronautice, care să aducă și venituri importante în bugetul județului.”,  adaugă Călin Dobra.

CJ Timiș derulează în prezent licitația pentru contractarea serviciilor de proiectare necesare certificării Aerodromului. Au fost depuse două oferte, acestea aflându-se deja în evaluarea tehnică. Anul acesta, instituția a alocat suma de trei milioane lei pentru investiții în dezvoltarea locației.

Comentarii

comentarii