Acasă Promo CJ Timiș propune alocarea a trei milioane de lei pentru reabilitarea corpului...

CJ Timiș propune alocarea a trei milioane de lei pentru reabilitarea corpului E al Bastionului Theresia

DISTRIBUIȚI

În cadrul unui plen extraordinar, consilierii județeni sunt chemați să aprobe alocarea unei sume de 3,2 milioane de lei necesari pentru reparațiile necesare la corpul E al complexului Maria Theresia. În fapt, vorbim despre partea complexului unde se afla fosta cafenea din mijlocul curții de onoare.

Conform proiectului, respectiva zonă urmează să fie transformată în spațiu expozițional.

„Coroborat cu importanța promovării unor expoziții cu caracter permanent, dat fiind faptul că în prezent Castelul Huniade se află în imposibilitatea de a găzdui astfel de expoziții, precum și faptul că se apropie «Timișoara Capitală culturală 2023», este necesar să fie aprobat devizul de lucrări și alocarea sumei”, se spune în documentația aferentă proiectului de hotărâre supus votului.

O primă licitație pentru acest proiect a fost deja lansată, dar, din cauza lipsei de oferte, a fost anulată, suma oferită fiind prea mică. Acum, devizul a crescut cu un milion de lei.

Lucrările pregătite pentru partea de Bastion administrată de CJT mai includ repararea pavajului de piatră naturală, a platformelor pietonale din lemn și a tencuielilor complexului. De asemenea, se va lucra la instalațiile sanitare interioare și instalațiile electrice și vor fi amenajate spațiile verzi.

 

Comentarii

comentarii