Acasă Administraţie CJ Timiş se pregăteşte pentru lucrările unui nou sens giratoriu, extins, la...

CJ Timiş se pregăteşte pentru lucrările unui nou sens giratoriu, extins, la Giarmata, pe drumul de acces spre A1

1098
DISTRIBUIȚI

Consiliul Judeţean Timiş va realiza, în zona localităţii Giarmata, un nou sens giratoriu, extins faţă de cel existent în acest moment pe drumul judeţean 691, care asigură legătura între centura de ocolire a Timişoarei şi nodul de urcare pe autostrada A1.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Timiș nr. 175/31.08.2016 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici aferenți documentației de avizare pentru lucrări de intervenții pentru obiectivul de investiție „Lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 691 sector Centură Timișoara – Autostrada A1” și declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes județean.

„Lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 691 sector Centură Timișoara – Autostrada A1 ”. Analizând proiectul de investiții, reprezentanții Județului Timiș și cei ai Comunei Giarmata au stabilit că este necesară realizarea unui sens giratoriu suplimentar față de proiectul inițial al lucrării. Ulterior, reprezentanții Comunei Giarmata au efectuat demersurile necesare obținerii terenurilor aferente realizării unui sens giratoriu suplimentar astfel încât obiectivul de investiții să își atingă scopul eficientizării traficului auto în zonă. Astfel, au fost trecute în domeniul public al Comunei Giarmata imobilele înscrise în CF nr. 411995 în suprafață de 513 mp, CF nr. 411991 în suprafață de 1772 mp și CF nr.411993 în suprafață de 427 mp, și, potrivit prevederilor art. 294 alin. (3) din Ordonanta de Urgență a Guvernului nr.57/2019 privind Codul Administrativ, acestea pot fi solicitate în domeniul public al Județului Timiș”, se spune în hotărârea adoptată de consilierii judeţeni, miercuri.

Imobilele vor fi declarate ca fiind de interes public județean, acestea urmând să facă parte integrantă din lucrarea realizare a sensului giratoriu, din cadrul proiectului „Lărgirea la 4 benzi de circulație a DJ 691 sector Centură Timișoara – Autostrada A1”.

Comentarii

comentarii