Acasă Actualitate CJ Timiș și Primăria Timișoara mai au la dispoziției două săptămâni să...

CJ Timiș și Primăria Timișoara mai au la dispoziției două săptămâni să se înțeleagă pentru preluarea proiectului Centurii Vest

DISTRIBUIȚI

Sorin Grindeanu anunță că termenul pentru preluarea de către autoritățile locale a proiectului de construire a Centurii Vest este aproape sfârșit. În ciuda insistenței sale, CJ Timiș și primăriile din Timișoara, Sânmihaiu Român și Săcălaz nu au reușit să-și unească eforturile în cadrul unei asociații de tip ADI și, cel mai probabil, de proiect se va ocupa tot CNAIR.

Acum, Sorin Grindeanu spune că s-a ajuns la ultimul termen până la care se putea rezolva problema, dar neînțelegerile și lupta politică au făcut imposibilă o înțelegere. Fiecare vrea doar să se bată cu cărămida în piept și să se laude cu reușita realizării centurii, spune oficialul.

”Pe Centura de Vest n-am niciun fel de noutăți, că s-a ajuns la o înțelegere între Primăria Timișoara și CJT. Vom ajunge în situația să fim noi, prin CNAIR, titular de proiect. Aceasta mă face să cred că am avut dreptate, actele se puteau rezolva rapid. Spre exemplu, s-a depus o cerere de certificat de urbanism la consiliul județean, pe  28 decembrie, trebuia analizată cu celeritate, nu avem nici acum un răspuns. Sunt trei luni, e încă în termen de … celeritate, chiar dacă știm că e negativă, nu avem răspunsul. Tot acest sistem mă face să mă gândesc că ce am anunțat deja e corect, se va bloca această centură în certificate, e un ping-pong între primărie și CJT. Dacă merge așa, CNAIR va rămâne titular. Autoritățile locale nu înțeleg mesajul meu, dincolo de bătălia politică, de dorința de a ieși în față să se bată cu cărămida în piept”, a declarat Grindeanu.

Totuși, el a mai acordat o mică păsuire pentru realizarea ”unirii”.

Comentarii

comentarii