Acasă Actualitate CJ Timiș va colabora cu UVT și cu o organizație din Italia...

CJ Timiș va colabora cu UVT și cu o organizație din Italia în vederea promovării caselor din pământ nears

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest Timișoara, Consiliul Județean Timiș și o asociație din Italia vor colabora pentru a pune în prim plan casele tradiționale din pământ nears. Proiectul comun va ajuta la dezvoltarea turismului.

”Am semnat, în calitate de președinte al Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiș, un protocol de parteneriat cu Universitatea de Vest și Asociația Internațională Citta’ Della Terra Cruda din Italia, menit a pune în lumină acest patrimoniu de valoare al județului nostru. Parteneriatul prevede identificarea unor forme de colaborare pe tema materialelor naturale, pentru recuperarea și reabilitarea construcțiile tradiționale din pământ nears, în contextul politicilor din domeniul construcțiilor, urbanisticii și a mediului înconjurător. Formele de colaborare au ca obiectiv comun nu doar promovarea materialelor tradiționale, ci și promovarea și valorificarea know-how-ului, a produselor, tehnicilor și culturilor constructive locale.

Asociația internațională Città della Terra Cruda reprezintă rețeaua de primării care au în comun cultura constructivă cu pământ crud”, a anunțat Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Astfel, cele trei instituții și organizații vor colabora pe tema promovării materialelor naturale, tradiționale, și valorificarea know-how-ului, a produselor, tehnicilor și culturilor constructive locale.

 

Comentarii

comentarii