Acasă Actualitate CJ Timiș vrea să cumpere medicamente din fondul de rezervă pentru le...

CJ Timiș vrea să cumpere medicamente din fondul de rezervă pentru le trimite în Ucraina

DISTRIBUIȚI

Șeful Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, va propune ca o parte din banii din fondul de rezervă al instituției, să fie alocați pentru achiziția de medicamente,

”Criza din Ucraina atinge cele mai dureroase resorturi, din toate punctele de vedere: emoțional, istoric și politic. Am discutat această situația dramatică în cadrul Consiliului Județean Timiș, în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publica, cu companiile private dispuse să ajute dar mai ales cu reprezentanții Ucrainei.

Din informațiile pe care le avem, în momentul de față, una dintre cele mai acute nevoi este cea legată de medicamente pentru persoanele care nu au putut să se refugieze din calea conflictului. Vreau să virăm bani din fondul de urgență CJ Timiș către Crucea Roșie, urmează să stabilim detaliile în zilele care urmează”, a anunțat Alin Nica.

El vorbește despre disponibilitatea comunității ucrainiene din Timiș de a găzdui astfel de refugiați.

”Timișul este pregătit să primească refugiați: la Mașloc, la Criciova și la Știuca există disponibilitate de cazare din partea comunităților. ISU Timiș centralizează în continuare oportunitățile de cazare din județ, iar Jandarmeria s-a oferit să contribuie cu spații. Deocamdată, refugiații din Ucraina au fost mai degrabă în tranzit prin România, aceștia s-au îndreptat către Europa, unde aveau rude cu care să reîntregească familia. Săptămâna viitoare însă, se așteaptă un val mai mare de refugiați. Suntem alături de Ucraina, solidari, cu sufletul dar și cu măsuri concrete”, a mai anunțat președintele CJ Timiș.

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, vine cu o propunere interesantă pentru a rezolva problema unei părți din refugiații ucrainieni care decid să rămână în România. El vorbește despre găsirea unor soluții de angajare a acestora în firmele din județ, prin oferirea unui permis de muncă pentru cei care doresc să se stabilească aici.

O astfel de soluție ar putea rezolva și problema lipsei forței de muncă din Timiș

”La nivel județean cautăm modalități de integrare a refugiaților pe piața muncii, mai ales că se discută despre acordarea unui permis de muncă pentru cei care doresc să înceapă o nouă viață în România, a mai spus Nica.

 

Comentarii

comentarii