Acasă Actualitate CJAS Timiș: ”Vrei să îți schimbi medicul de familie? Iată care sunt...

CJAS Timiș: ”Vrei să îți schimbi medicul de familie? Iată care sunt procedurile!”

613
DISTRIBUIȚI

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș atenționează că dacă din diferite motive un asigurat dorește mutarea de la actualul medic de familie la un alt medic de familie, el poate face acest lucru  după expirarea a cel puţin șase luni de zile de la data înscrierii pe lista medicului de la care dorește să plece.

Pentru acest lucru asiguratul va adresa o cerere medicului de familie la care dorește  să se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacă.

Medicul de familie primitor are obligaţia să anunţe în scris, în maxim 15 zile lucrătoare, medicul de la care a plecat asiguratul, precum şi Casa de Asigurări de Sănătate Timiș.

De asemenea, medicul de familie de la care pleacă asiguratul are obligaţia să transfere fişa medicală a pacientului, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrătoare.

”Există și situații când asigurații pot  solicita înscrierea la un alt medic de familie mai devreme de  cele șase luni calendaristice.

Astfel de situații sunt când: a survenit decesul medicului pe lista căruia este înscris asiguratul; medicul de familie nu mai este în relație contractuală cu CJAS, a fost preluat praxisul medicului de familie pe lista căruia era înscris, asiguratul a schimbat domiciliul, a survenit arestul la domiciliu sau încetarea arestului la domiciliu”, a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

În contract cu Casă Județeană de Asigurări Sănătate  Timiș sunt  415 medici de familie.

Comentarii

comentarii