Acasă Actualitate CJT instituie restricții de circulație pe drumuri, ca urmare a temperaturilor ridicate

CJT instituie restricții de circulație pe drumuri, ca urmare a temperaturilor ridicate

DISTRIBUIȚI

Pe întreaga rețea rutieră din administrarea Consiliului Județean Timiș, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Acestea se vor aplica în cursul zilei de astăzi, 19.06, mâine, 20.06, vineri 21.06 și sâmbătă 22.06.2024, în intervalul orar 10:00- 20:00.

Restricțiile sunt instituite pentru protejarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Măsurile au fost luate în conformitate cu O.G. nr. 43/1997, art.44, alin. (2) și (3), privind regimul drumurilor cu modificările și completările ulterioare.

Conform acestora, exceptate de la aceste prevederi vor fi: transporturile de persoane, de animale vii și produse perisabile, vehiculele care participă la intervenții în caz de forță majoră și la lucrările de reparații și intervenții în curs pe drumurile din administrare, contractate de CJ Timiș. De asemenea, sunt exceptate transporturile poștale, de echipamente de prim ajutor, de distribuție de carburanți, cele de mărfuri sub temperatură controlată, transporturi de vehicule avariate, de apă și hrană în zone calamitate, după caz, transporturi funerare, cele care privesc activități militare sau de salubrizare stradală.

Comentarii

comentarii