Acasă Actualitate CJT și Primăria Timișoara au purtat discuții pentru lămurirea proprietății terenurilor de...

CJT și Primăria Timișoara au purtat discuții pentru lămurirea proprietății terenurilor de la Bastionul Theresia

462
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș, cele două instituții care își împart administrarea și proprietatea Bastionului Theresia, vor face eforturi legate de stabilirea proprietății terenurilor de sub clădiri pentru a se putea realiza intabularea complexului. Situația a rămas nelămurită de ani buni de zile, iar rezolvarea acesteia este absolut necesară pentru pornirea unor reparații, în perspectiva anului 2023, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii.

Vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa și viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără au discutat vineri pe această temă, dar și în cazul Centrului Școlar Neveanu, acolo fiind înregistrate probleme similare legate de proprietatea terenurilor.

”O problemă de patrimoniu care nu a fost rezolvată de peste 10 ani, între administrația județeană și administrația timișoreană, a fost subiectul unei întâlniri pe care am avut-o astăzi cu viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără. Am mers împreună la Bastionul Theresia, pentru a discuta pașii următorii și situația din teren.

Deși Bastionul a fost modernizat și recepția făcută în 2010, obiectivul nu a fost intabulat, fiind neconcordanțe cu suprafețele de teren, o parte ale CJ Timiș, o parte ale Primăriei Timișoara. Practic, fiecare entitate administrativă deține teren în cealaltă parte: Primăria are teren sub clădirile CJT, inclusiv curtea Bastionului, și invers. O situație asemănătoare este și la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Paul Popescu Neveanu”, unitate administrată de CJ Timiș, dar o cotă din teren este a Primăriei Timișoara”, a anunțat Proteasa.

Problema urmează să fie rezolvată în următoarea perioadă, spune oficialul, după un studiu de specialitate se va putea trece la realizarea de schimburi de terenuri. Ulterior, vor fi programate și noi reparații la Theresia.

”Împreună cu viceprimarul Cosmin Tabără am stabilit că în perioada imediat următoare vor începe studiile topografice și se va face un raport de evaluare, atât la Bastion, cât și la Centrul Neveanu. Când acestea vor fi gata, se va face intabularea Bastionului și vom face unele lucrări de modernizare și reparații, în perspectiva anului 2023, când Timișoara va fi Capitală Culturală Europeană”, a mai anunțat Proteasa.

 

Comentarii

comentarii