Acasă Actualitate CJT: ”Statutul juridic și patrimonial al stadionului “Dan Păltinișanu” nu este temă...

CJT: ”Statutul juridic și patrimonial al stadionului “Dan Păltinișanu” nu este temă de discuție pe Facebook”

DISTRIBUIȚI

Timișoara s-a făcut de rușine sâmbătă când meciul de rugby dintre Timişoara Saracens și Stade Francais nu s-a putut disputa din cauză că stadionul Dan Păltinişanu a fost acoperit de zăpadă și gheață.

Reprezentanții EPCR (European Professional Club Rugby) au decis amânarea meciului în urma sesizării făcute de căpitanul francezilor.
Cum era de așteptat, eșecul a aprins spiritele în administrația locală și județeană. Primul care a atacat a fost primarul Nicolae Robu.
”Ziua de ieri, 14.01.2016, va rămâne drept una neagră, rușinoasă, în istoria sportului timișorean! Să ai o echipă sportivă în elita internațională a sportului respectiv -este vorba de echipa de rugby, evident!-, să o ai cu eforturi uriașe, pentru că ea nu este un dat din neant -eforturi printre care bani mulți de la Primărie, dar și din mediul privat-, cu sacrificii, de-a dreptul, pentru că marea performanță presupune până la așa ceva și să nu-i poți oferi condiții să-și dispute meciurile este mult mai mult decât scandalos și de neacceptat!
Din 2012, de când am ajuns Primar, am încercat mereu să rezolv anomalia că stadionul Dan Păltinișanu NU APARȚINE ORAȘULUI care L-A CONSTRUIT CU EFORTURILE CETĂȚENILOR ȘI AGENȚILOR SĂI ECONOMICI, ci Consiliului Județean, organism inapt resursional să-l întrețină și să-l aducă la zi, măcar cât de cât, ca funcționalități și facilități, prin transferul său de la Consiliul Județean Timiș la Primăria Timișoara. Din păcate, nici Titu Bojin, nici Sorin Grindeanu, ca președinți, nici vicele de la un moment dat, Călin Dobra, actualul președinte, nu au fost de acord cu solicitarea mea. Și iată unde s-a ajuns! Cu toții au, pentru asta, o cotă parte de răspundere!
DOMNULE PREȘEDINTE CJT CĂLIN DOBRA, DOMNILOR CONSILIERI JUDEȚENI! Transferați stadionul Dan Păltinișanu la Primăria Timișoara, unde ar fi trebuit să fie dintotdeauna! Priviți lucrurile în față: Consiliului Județean este inapt RESURSIONAL să-l întrețină și să-l aducă la zi, măcar cât de cât, ca funcționalități și facilități! Sau, dacă e apt -să ne-nțelegem: pe mine m-ar bucura să fie!-, contraziceți-mă prin fapte! Înțelegeți că nu e important în inventarul cui figurează un asemenea obiectiv, ci doar în ce măsură el poate servi interesele comunității! Sub administrarea CJT, eforturile financiare, unul de 70 000 de euro făcut de clubul de fotbal ACS Poli pentru realizarea instalației de încălzire și unul de 10 000 de euro făcut de partenerii privați ai Primăriei de la rugby pentru achiziționarea unui grup electrogen corespunzător, s-au dovedit în van! Mâine veți primi din partea mea și o solicitare oficială! Haideți să acționăm ÎMPREUNĂ PENTRU TIMIȘOARA!”, a scris pe Facebook Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

 

Reacția celor de la Consiliul Județean Timiș nu a întârziat prea mult. Noul președinte al CJT Călin Dobra, a avut luni dimineață o întâlnire cu reprezentanții Direcției de Prestări Servicii din cadrul CJT și Direcției de Patrimoniu, solicitând lămuriri legate de evenimentul de sâmbătă, când meciul de rugby dintre Timișoara Saracens și Stade Francais nu s-a putut desfășura.

”În cursul săptămânii trecute, mai exact în 11 ianuarie, Clubul Sportiv Municipal Timișoara a depus la Consiliul Județean Timiș o solicitare pentru închirierea stadionului “Dan Păltinișanu”. În aceeași zi, reprezentanții CJT au informat SCM Timișoara că responsabilitatea curățării suprafeței de joc aparține clubului, iar acesta, printr-o adresă semnată de directorul Radu Țoancă, a dat asigurări că vor fi îndeplinite condițiile pentru buna desfășurare a partidei. Ceea ce s-a întâmplat, însă, am văzut cu toții. Este foarte important de menționat că, în acest moment, există o reală problemă legată de instalația de încălzire a terenului de joc. Mai exact, aceasta a fost achiziționată de clubul ACS Poli Timișoara, însă nu a fost plătită în totalitate, astfel că nu s-a putut face recepția lucrării. Consiliul Județean Timiș, deși este proprietar al stadionului “Dan Păltinișanu”, nu are cadru legal pentru a recepționa lucrarea instalației de încălzire, iar nimeni nu va putea beneficia de ea atâta timp cât clubul ACS Poli Timișoara nu o va achita. Consiliul Județean Timiș, în calitate de proprietar al celui mai mare stadion din vestul țării, va întreprinde în perioada următoare toate demersurile pentru buna desfășurare a competițiilor sportive și nu va intra, prin reprezentanții săi, în niciun război al declarațiilor cu alți decidenți locali. Considerăm inutilă și neserioasă o eventuală discuție prin intermediul Facebook pe tema statutului juridic și patrimonial al stadionului “Dan Păltinișanu”. Dialogul instituțional reprezintă singura formă prin care se pot debloca anumite probleme, indiferent de domeniul în care acestea apar”, se precizează într-un comunicat al CJ Timiș.

Nicolae Robu răspunde

”Presupun și sper că doar dezinformat fiind ați putut reacționa așa cum ați făcut-o la declarația mea privind cele întâmplate sâmbătă. Eu nu am atacat prin acea declarație pe nimeni și, ca linie de conduită, nu vreau războaie, nici măcar dispute cu nimeni! Tot ce vreau este binele comunității, binele orașului, județului, regiunii și țării mele! Nu v-a cerut nimeni dv., CJT, să recepționați acea instalație de 70000 euro pe care v-o face cadou clubul ACS POLI. Pentru ca ea să poată fi folosită nu de recepție e nevoie în primul rând, ci ca dv, ca proprietar al stadionului, să asigurați alimentarea ei cu energie electrică, fie printr-un racord de putere corespunzător la rețea, fie printr-un grup electrogen. N-ați făcut-o! Ei bine, a făcut-o, în locul dv, partenerul Primăriei la rugby, pe banii săi (10000 euro). Ca om de sport ce vă știu, vă recomand să vizitați personal stadionul, în toate punctele sale. Sunt convins că, dacă o faceți, vă veți putea imagina ce-ar fi însemnat / ce-ar însemna un atac din partea mea, dacă așa ceva aș fi vrut / aș vrea. Eu nu vreau atacuri, d-le Președinte! Eu vreau să colaborăm și veți vedea că grupul PNL de consilieri județeni vă va susține toate proiectele bune pentru comunitate. Opoziția va fi doar la ce noi consideram rău, respectiv când vor fi la vot subiecte de natură politică”, spune primarul Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii