Acasă Actualitate CJT va prelua costrucția unui nou drum de legătură Aeroport – Centura...

CJT va prelua costrucția unui nou drum de legătură Aeroport – Centura Timișoarei, finanțat din bani europeni

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a primit, în vederea semnării, de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere protocolul prin care va prelua proiectul construcției unui “Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1-Timişoara-Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)”.

Managementul și construcția noului drum va aparține CJT, iar finanțarea va veni prin Programul Operațional Transport, fiind asigurată de CNAIR. Nou drum va fi realizat la profil de drum expres, cu două benzi pe sens, pe o lungime de aproximativ 7 km.

CNAIR a semnat asemenea acorduri cu autoritățile locale în mai multe zone din țară, prin acest transfer de competențe se dorește sporirea rapidității punerii în operă a unor astfel de investiții. La Timișoara s-a încercat un acord similar pentru Centura Vest, din păcate, Primăria Timișoara și de CJ Timiș, nu au ajuns la un acord pentru preluarea proiectului, astfel cei de la CNAIR au lansat singuri licitația.

”Având în vedere aprobarea Programului Operațional pentru Transport de către Comisia Europeană, conform căruia proiectul “Drum de conectivitate (Drum nou de legătură la reţeaua primară) A1-Timişoara-Aeroport Traian Vuia/DNCT (profil 2+2)” este prins ca proiect prioritar al Priorității 2. Îmbunătățirea conectivității secundare rutiere, Obiectivul specific RS03.1.  Dezvoltarea unei rețele TEN-T sustenabile, reziliente în fața schimbărilor climatice, inteligente, sigure și intermodale (FEDR), ținând seama de capacitatea administrativă de implementare a proiectului, ne-am exprimat disponibilitatea în vederea semnării unui Acord de colaborare între CNAIR și Județul Timiș pentru construcția drumului care face obiectul prezentului referat.

Urmare a demersurilor făcute, am primit de la CNAIR Protocolul de colaborare, iar în vederea semnării acestuia este necesar a fi aprobat prin Hotărâre de consiliu județean”, se spune în documentația aferentă unui proiect de hotărâre pentru care consilierii județeni sunt chemați să voteze, vineri, într-un plen extraordinar.

Comentarii

comentarii