Acasă Actualitate CJT va ridica la Jimbolia un bazin de înot în valoare de...

CJT va ridica la Jimbolia un bazin de înot în valoare de şase milioane de lei. Cum va arăta – Foto

DISTRIBUIȚI

Jimbolia va fi primul dintr-o serie de opt oraşe din Timiş care vor beneficia de un nou bazin de înot, ridicat cu finanţare de la bugetul judeţului. Municipalitatea jimboliană s-a mişcat cel mai bine, spun oficialii Consiliului Judeţean, iar întreaga documentaţie, inclusiv cea aferentă proprietăţii terenului, a fost deja predată către finanţator.

Consiliul Judeţean Timiş a lansat un proiect prin care propune realizarea unui număr de opt bazine de înot în opt oraşe din Timiş. Deşi e propus de mai mult timp, primii care s-au mişcat au fost cei de la Jimbolia, spune Călin Dobra, preşedintele CJT.

„Avem un proiect pentru construirea de bazine de înot în opt oraşe, e de mai mult timp lansat. Fiecare dintre aceste oraşe ar urma să aibă câte un bazin cae să fie funcţional în două direcţii, una de agrement, dar şi una pentru bazin de înot didactic. Jimbolia a fost primul oraş care a pus la punct documentaţia, inclusiv transferul de teren. Avem aici o serie de planşe care au fost incluse în cadrul studiului de fezabilutate, acest studiu a fost deja predat CJT. Investiţia estimată are o valoare estimată de şase milioane de lei. Ulterior, adminitrarea va fi predată către Unitatea Administrativ Teritorială, adică Jimbolia. Construcţia va avea tot ce e necesar, vestiare, duş, camere adm. Am ales acest sport, pentru că ştim că înotul asigură o dezvoltare armonioasă”, a declarat Călin Dobra.

Bazinul va oferi locuri pentru 65 de persoane în paralel, iar aceasta permite utilizarea simultană pentru două clase de elevi. Bazinul va avea 25 de metri lungime, respectiv 12,5 metri lăţime. Vor fi cinci culoare de 2,5 metri lăţime, iar adâncime va fi variabilă de la 1,2 metri la 1,8. metri, fiind realizate şi blocstarturi. Pe o supraf din bazin va fi realizată şi o rampă specială, pentru diferite dimensiuni pt copii, dar şi pentru persoanele cu handicap.

„Modelul de bazin satisface toate nevoile. E recepţionat studiu de fezabilitate,  iar acum se pregăteşte lansarea licitaţiei pentru proiectare şi execuţie. În 2020 vrem să dăm drumul la execuţie”, a încheiat Călin Dobra.

Comentarii

comentarii