Acasă Actualitate Clasă pentru viitorii mecanici de avioane, la Timişoara

Clasă pentru viitorii mecanici de avioane, la Timişoara

331
DISTRIBUIȚI

Proiect inedit la Inspectoratul Şcolar Timiş…
La Timişoara se înfiinţează, din anul şcolar viitor, o clasă de liceu unde vor fi formaţi viitorii mecanici de avioane. Inspectoratul Şcolar Timiş speră ca în viitor să se formeze chiar mai multe clase de specialişti în avioane, care să lucreze exclusiv la sol.

Personal de sol pentru aeronave

Ideea îi aparţine inspectorului şcolar general de Timiş, Marin Popescu. Acesta vrea să pună bazele primei clase mecanici de avioane, după ce a vorbit cu reprezentanţii mai multor companii aviatic. „Aeroportul Timişoara şi transportul aviatic s-a dezvoltat foarte mult, la nivelul regiunii şi noi trebuie să ne pliem pe nevoile agenţilor economici şi operatorilor de zboruri de aici. Avem nevoie de o clasă de mijloc, a oamenilor ce operează la sol. E nevoie de a pregăti elevi pentru aceşti operatori de zboruri. Vor fi formaţi mecanici, operatori şi tot ceea ce înseamnă personalul de la sol pentru aeronave”, ne-a declarat Marin Popescu, inspectorul şcolar general de Timiş.

Clasă cu profil tehnologic

Până când primii mecanici de avioane vor absolvi liceul la Timişoara, IŞJ este în căutare de dascăli care să stăpânească la perfecţie mecanica, electornica şi electrotehnică. Aceştia îi vor dăscăli pe cei care vor avea în mâinile lor siguranţa a mii de pasageri. Discuţiile cu una dintre companiile aviatice sunt extrem de avansate. Aceştia îşi doresc specialişti în domeniul aeronauticii. Din anul şcolar viitor se va înfiinţa prima clasă de mecanici de avioane, la Timişoara. Încă nu s-a stabilit liceul sau grupul şcolar unde acesta va funcţiona. Profilul viitoarei clase va fi strict tehnologic.

Comentarii

comentarii